3 almindelige årsager til nedtrykthed

Oplever du nedtrykthed i din hverdag? Hvis din almindelige dagligdag er præget af nedtrykthed, depression eller dårligt humør, så kan det hænge sammen med at du oplever, at der ikke er tiltrækkelig plads til dig i dit liv. Hvis dine grundlæggende følelsesmæssige behov ikke bliver imødekommet eller hvis dine personlige grænser bliver overskredet i din hverdag, så kan du næsten ikke undgå at det har en effekt på dit indre følelsesliv og den energi du oplever verden med. Hvis du ikke har det godt, så påvirker det med andre ord det, du oplever omkring dig. Her får du 3 eksempler på almindelige årsager til at du kan opleve nedtrykthed i dit liv.

Du mærker ikke dig selv

Den første og mest grundlæggende årsag, der kan være til din nedtrykthed er, at du slet og ret ikke er i kontakt med dit daglige følelsesiv. Måske er du stresset, og mærker mest af alt dine pligter og dit arbejde. Det kan også være, at du lukker af for dine følelser, fordi der er noget i dig selv du ikke tør eller føler dig klar til at komme i kontakt med. I den forbindelse kan du risikere at en lang række af dine andre følelser også bliver lukket ned, og det medfører nedtrykthed. I stedet for at have et helt klaver af følelser at spille på i din hverdag, sidder du måske tilbage med kun et par enkelte toner, og det får din hverdag til at føles lidt meningsløs.

Der er ikke plads til dine følelsesmæssige behov

Hvis du er ramt af depression eller nedtrykthed kan årsagen også skyldes, at du lever et liv, hvor du tillader at dine batterier bliver suget for energi. Hvis du oplever at din hverdag handler om at du skal yde og levere på din arbejdsplads og privat, men at der egentligt ikke er plads til de ting du personligt har brug for, så vil det påvirke dit velbefindende og dit humør. Er det noget du oplever, kan du overveje at søge hjælp hos en psykoterapeut i København.

Dine grænser bliver overset

En tredje årsag til nedtrykthed kan du finde i respekten for dine grænser. Hvordan står det egentlig til i dine relationer og dit parforhold? Oplever du, at dine grænser bliver set og respekteret, eller oplever du at blive tromlet, overset eller ikke taget alvorligt? Hvis du ikke mærker at der er plads til og respekt for dine grænser i din hverdag, så risikerer du hurtigt at det påvirker både dit selvværd og din tillid til din omverden. På den måde kan den manglende respekt for dine grænser være med til at gøre dig nedtrykt. Er det noget du mærker personligt i dit parforhold, så kan det give mening for dig at overveje at at opsøge en god parterapeut i København.Postet by TerapeutCoach via AdSet linkbuilding network