3 elementer i et stærkt selvværd

Drømmer du om at få et stærkt selvværd? Hvis du savner et sundt og modstandsdygtigt selvværd, så er der en række ting, du selv kan gøre for at nå dit mål. Selvom en god barndom i sig selv kan give gode forudsætninger for at skabe et stærkt selvværd, så er du ikke fortabt, selvom du ikke har været så heldig lige at opleve det. Du kan nemlig selv skabe positive forandringer i dit selvværd ved at være opmærksom på den måde du lader dig behandle på i dine relationer. Det kan nemlig have en afgørende betydning for dit indre følelsesliv. Her får du eksempler på  afgørende elementer i et stærkt selvværd.

Du føler dig hørt

Først og fremmest kræver et stærkt selvværd at du føler dig hørt og mødt i dine relationer. Det er ikke sikkert at du kan forvente altid at blive forstået, men det er heller ikke nødvendigt for et godt selvværd. I virkeligheden kan det i sig selv gøre en stor forskel at du mærker, at et andet menneske har en intention om at lytte til dig og i det mindste prøver på at sætte sig ind i, hvem du er og hvad du vil med dit liv. Hvis du ikke føler du hørt i dine relationer, kan du overveje at opsøge en terapeut i København, som kan hjælpe dig til at bearbejde dine relationer i en retning, der gavner dig.

Du føler dig respekteret

En anden meget vigtig forudsætning for at du kan få et stærkt selvværd, er, at du føler dig respekteret af mennesker omkring dig. Det vil sige, at det ikke er nok at der bliver lyttet til dig – du skal også samtidig opleve, at dine holdninger, oplevelser og behov får lov til at sætte sit præg på samværet og den hverdag, du deler med mennesker omkring dig. Hvis du ikke selv får lov til at være med til at lave præmisserne og spillereglerne i din dagligdag, så kan du hurtigt mærke at du ikke bliver tilgodeset, og det vil påvirke dit selvværd. Vil du gerne have konkrete redskaber til at være med til at sætte præmisserne i din hverdag, så kan det give mening for dig at opsøge en coach København.

Du føler dig betydningsfuld

En sidste afgørende ting, der har en stor virkning på dit selvværd, er, om du føler dig betydningsfuld i andre menneskers øjne. Oplever du at du betyder noget, og at du er med til at gøre en forskel i andre menneskers liv? Hvis du mest af alt føler dig lidt til overs – eller måske direkte føler dig som en byrde, så risikerer du, at det kan skade dit selvværd. Er det noget, du kan genkende, så kan du få gavn af at starte med at spørge dig selv, om din opfattelse stemmer over ens med virkeligheden, eller om du oplever verden på en urealistisk negativ måde.

 Postet by TerapeutCoach via AdSet linkbuilding network