3 gode grunde til at bruge vægtløftersko i din træning

3 gode grunde til at bruge vægtløftersko i din træning

Mange styrketrænende aner intet om det optimale fodtøj til deres træning. For rigtig mange atleter der vil forbedre deres performance ved at give den gas i styrkerummet, træner tit og ofte i det forkerte fodtøj.

Se de bedste på vægtløftersko her

En fodboldspiller vil altid træde ind på banen i sine fodboldstøvler, og derfor skal du som styrketrænende med squat eller olympiske løft i dine træningspas, og have et par vægtløftersko i din træningstaske.

Herunder er listet 3 fordele ved at bruge et par vægtløftersko

Styrke

Styrken bliver optimeret når man har de rette sko på det rette underlag. Når du ser styrkeløftere makse ud til stævner, vil langt de fleste bruge et par vægtløftersko i squatten, ligesom at vægtløfterne altid bruger vægtløftersko til deres øvelser på plateauet. Derfor skal du også have de rette squat sko på, når du stiller dig under stangen og skal til at gå i hug.

Stabilitet

Stabilitet er vigtigt under alle øvelser af din træning, og med den hårde sål som et par vægtløftersko er udstyret med, kan du få meget mere stabilitet i dine løft.

Den hårde sål, sammen med den lettere forhøjede hæl i den tætsiddende vægtløftersko gør det muligt for løfteren at få stor stabilitet i sine øvelser.

Har du set vægtløftning i fjernsynet, har man også set hvor teknisk dygtige løfterne er med de rigtig mange kilo, og her betyder stabilitet en del for om løftet lykkedes eller ej. Man ser aldrig en løfter på et plateau til vægtløftning, uden den karakteristiske sko med den forhøjede hæl.

Teknik

Teknikken bliver for langt, langt de fleste bedre når de hopper i et par vægtløftersko. Et par af de populære Adidas Power Perfect er et godt bud på en vægtløftersko, du kan købe til billige penge. Når du første gang kommer ned i et par vægtløftersko vil du med det samme se forbedringer i teknikken. Hvad enten det er i din Squat, du bruger dine sko eller du laver olympisk vægtløftnings øvelser, vil der ske store ting med teknikken.

 

Hvilke mærker sko?

Som med så meget andet sportsudstyr er Nike og Adidas med helt fremme når det gælder vægtløftersko. Især Adidas har i mange år domineret, men Nike har med deres Romaleos også fået godt far i vægtløftningsegmentet. Der er også specifikke vægtløftermærker. Her er nogle som Do-win gode, men også danske By-Moxy laver gear til vægtløfteren.

Er en sko nødvendig?

Går man en smule op i sin styrketræning er en vægtløftersko et must, man ikke kommer udenom. De fås fra omkring 700 kroner, og hvis man ser på hvad sko til andre sportsgrene der bliver skiftet hver sæson koster, er det en lille udgift. Vægtløftersko har det med at holde mange år, det er ikke sjældent set at en vl sko sagtens kan holde 5 år før den skal skiftes ud.

 

Postet af Nils via AdSet.