5 tips til at blive en bedre programmør

Her er der 5 tips, som hjælper dig med at blive en bedre programmør.

Læs bøger om programmering

Der findes mange gode bøger om programmering, som du kan læse, hvis du gerne vil blive bedre til programmering. Du skal huske at der er fart på i programmerings branchen, da der hele tiden kommer nye teknologier. Det er med at opdatere sig en gang imellem, så du ikke kommer helt bagud som programmør.

Du kan gå efter at læse mindst en bog om måneden, som går i dybden med et programmerings relavant emne. Denne metode vil på sigt forbedre dine færdigheder, da du hele tiden får ny viden.

Specialiser dig som programmør

Hvis du vil have mere succes som programmør, kan du med fordel specialisere dig, så du fokuserer på bestemte programmeringssprog og teknologier. Specialisering gør at du bliver rigtig dygtig til bestemte ting, og det gør at du nemmere kan skille dig ud fra mængden. Du skal huske på at der findes tusinde andre programmører, og her er det vigtigt at du finder en måde af skille dig ud på.

Du kan fx specialisere dig som spilprogrammør, robot programmør, wordpress programmør, netværk programmør, magento programmør, app programmør, computer vision programmør, artificial intelligence programmør, machine learning programmør.

Når du har fundet en retning du vil specialisere dig i fx spilprogrammering, er det godt hvis du specialiserer dig yderligere. Det kan fx være som netværks programmør i computerspil, som er baseret på unity.

Læs andres kode

Det er også godt at læse andres kode, så du kan få indblik i hvordan andre programmører programmerer. Du kan finde rigtig meget tilgængelig kode på github, og der er også mange af de dygtige programmører, som har deres egen blog, hvor de deler deres kode.

Programmer noget andre kan bruge

Du lærer rigtig meget af at programmere noget, som andre kan bruge. Det kan fx være en app, spil, hjemmeside eller en webshop, som du så gør tilgængelig på internettet. Det giver noget mening til det du laver, og du kan også få noget feedback, som kan hjælpe dig videre med dit projekt.

Når du programmerer noget andre kan bruge, opbygger du samtidig en portefølje af projekter, som du kan vise til potentielle kunder eller arbejdsgivere.

Tag en programmør uddannelse

Der findes mange gode programmør uddannelser, som kan hjælpe med at blive en bedre programmør. På en programmør uddannelse får du undervisning i operativsystemer, programmering, algoritmer, datastrukturer, software arkitektur, test, kompleksitet og mange andre ting som er godt at vide som programmør. Du kommer også til at møde en masse spændende programmører i form af lærer og andre studerende, som du kan lære en helt masse af.

Du kan også tage et mindre kursus i stedet for en hel uddannels, hvor du går i dybden med en bestemt emne. Der er fx mange gode video kurser på youtube, som går i dybden med algoritmer og datastrukturer.

Postet af Thomas via AdSet.