5 tips til at finde det bedste studielån

5 tips til at finde det bedste studielaan

Måske går du allerede og tænker over det nu. Din økonomi, når nu studietiden begynder. Hvordan får du det hele til at hænge sammen. Det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen, uden alt for meget studielån.

Heldigvis er der rigtig gode muligheder for at finde en oversigt over kviklån, så du ikke kommer til at hænge på de dyreste af slagsen. En sådan oversigt kan du finde på bl.a. laanekstra.dk.

Her får du 5 tips til at finde det bedste studielån, og ikke mindst få klaret det enkelt og nemt.

Vær opmærksom på ÅOP

Alle låneudbydere skal oplyse rentesatsen, det er ofte den de slår på. Men den du skal være allermest opmærksom på er ÅOP (Årlig Omkostning i Procent).

ÅOP sørger nemlig for at tage højde for både rentesats og eventuelle låneomkostninger. Det er ofte her du kan blive overrasket.

Et lån kan sagtens have en rigtig lav rentesats, men til gengæld arbejde med meget høje gebyrer og stiftelsesomkostninger.

Så gå altid efter det lån med lavest ÅOP.

Hav papirerne klar

Sørg for at have din seneste årsopgørelse klar, når du starter en låneansøgning. Du får brug for at udfylde ansøgning med informationer fra din seneste årsopgørelse.

Derudover vil du hos nogle låneudbydere kunne benytte NemId, så sørg for at du har dit NemId lige ved hånden.

Vælg en troværdig udbyder

Sørg for at vælge en låneudbyder, som du har kendskab til eller som du kan finde anmeldelser om på nettet. En af de bedste lån på det danske marked er pt. Bank Norwegian. De tilbyder en lav rente på 4,99% og mulighed for at låne mellem 5.000 og 400.000 kr.

Der findes mange muligheder for at sikre sig en troværdig udbyder. En enkelt måde er at Google firmaet, dermed dukker der helt sikkert brugbare informationer op omkring firmaet. Desuden er det en god idé, at se efter, hvordan de forskellige lånesites vurderer de forskellige lån, men vigtigst af alt, så bør man undersøge fx. Trustpilot, for at finde ud af, hvad øvrige kunder siger. Her vil det være muligt, at få et ganske godt overblik over den enkelte udbyder.

Gebyrpolitik

Inden du underskriver låneaftalen på et studielån eller billigt forbrugslån, så skal du få sikret dig at du ikke skal betale gebyr for at din månedlige betaling trækkes automatisk via BetalingsService eller på anden vis.

Flere låneudbydere pålægger gebyrer hvis du eksempelvis vil have tilsendt faktura med girokort hver måned. Nogle af disse gebyrer kan være helt op til 50 kroner pr. måned.

Så sørg for at få tilmeldt dit lån til BetalingsService.

Lån hellere for meget end for lidt

For nogle kan dette råd være lidt crazy, men hvis du eksempelvis låner 5.000 kroner i dag og så om 2 måneder finder ud af, at du rent faktisk havde brug for 10.000 kroner, så bliver der alt for store omkostninger forbundet med den slags lån.

Så sørg for at tænk langsigtet, du behøver jo ikke nødvendigvis bruge alle pengene med det samme.

Hos de fleste låneudbydere vil du kunne indfri lånet før tid, så vær ikke bange for at låne lidt ekstra. Det betyder ikke så meget i det lange løb.

Det handler om at være på forkant

Tænk gerne lidt længere ud i fremtiden. Det her er ikke et decideret råd, men blot en lille bonusinfo til dig.

Sørg for at være på forkant. Det er ganske nemt at tænke lidt ud i fremtiden. Tænk gerne i ’worst case’, for at sikre dig at du rent faktisk har de penge der skal til, for at klare dig igennem din studietid. Om ikke andet, så for at slippe for unødige gebyrer.

Måske bør jeg også nævne at det er godt at betale sine regninger til tiden, så slipper du for unødige omkostninger.

Nyd din studietid, nu er du på forkant.

Postet af kenny-lyskjaer via AdSet.