5 tips til at skyde hårdere som håndboldspiller

Det er en stor fordel at kunne skyde hårdt i håndbold, da det gør at målmanden har mindre tid til at redde bolden. Her er der 5 tips, som hjælper dig med at skyde hårdere som håndboldspiller.

Øv din kasteteknik

Hvis du gerne vil skyde hårdt i håndbold, er det godt at starte med at øve kasteteknikken/kastebevægelsen. Det er kastebevægelsen som giver den høje fart til skuddet, så det er med at få lært en god solid kasteteknik.

Jeg har lavet en liste med punkter, som du kan bruge til at øve din kasteteknik

  • Træk armen godt tilbage og før armen helt igennem, når du kaster håndbolden afsted.
  • Øv dig i at få kroppen med, når du kroppen håndbold.
  • Øv dit tilløb i forbindelse med dit kast.
  • Øv dig i at få håndleddet med, når du kaster håndbolden.

Få håndboldleddet med

Når du skyder håndbolden afsted, er det godt lige at få håndleddet med i skudafviklingen, da det giver noget ekstra fart til skuddet. Mikkel Hansen er et godt eksempel på en håndboldspiller, som er rigtig dygtig til at få håndboldleddet med i skudafviklingen.

Du får håndleddet med ved at lave en vippe bevægelse i håndboldleddet lige inden bolden sendes afsted. Du kan øve bevægelsen ved at vippe håndbolden frem og tilbage i håndleddet.

Kom i høj fart inden du skyder håndbolden afsted

Hvis du gerne vil skyde hårdt i håndbold, er det også en stor hjælp at komme i høj fart. Det er Mads Mensah et godt eksempel på. Han starter næsten sit tilløb til skud helt oppe ved midterlinjen. Det gør at han når at komme op i høj fart, som så hjælper ham med at overføre mere kraft til skuddet.

Fod lige mod mål når du skyder

Når du kommer i høj fart, er det vigtigt at du har foden lige mod mål, når du skyder håndbold afsted. Det gør at du nemmere får kroppen med i skudafviklingen. Hvis din fod fx vender skråt ud mod sidelinjen, har kroppen det med at falde forover. Det går ud over farten i skuddet.

Træn triceps og skulder

Når du skyder håndbolden afsted, er der 2 muskelgrupper som bliver brugt i høj grad. Det er triceps og skulderen.

Tripceps er den muskel som sidder bag på din overarm. Tricpes udgør faktisk 2/3 af din overarm, og det er her rigtig meget af energien i et kast bliver generet. Det er godt at træne triceps som håndboldspiller, hvis du gerne vil skyde hårdere i håndbold.

Det er også godt at træne skulderen, hvis du gerne vil skyde hårdere i håndbold. Det er skulderen som styrer armen, når du kaster håndbolden, og her skulle der gerne blive generet så meget power som muligt, så håndbolden bliver sendt hårdt afsted. Træning af skulderen hjælper også med at forebygge skader i skulderen, som er en af de mest hyppige håndboldskader.

Jeg har haft stor succes med at lave elastik øvelser, kropsøvelser og øvelser med vægte, så der bliver opbygget en god og sund styrke i skulderen.

Du kan finde flere tips til at skyde hårdere i håndbold her.

Postet af Thomas via AdSet.