Arbejdsløshedskasser er til for os alle

Det er de færreste som har en så solid økonomi at de ikke skal gå ned i levestandard hvis de bliver fyret fra deres job, og kan risikerer ikke at have nogen indtægter.

Mange tror fejlagtigt at alle har ret til kontanthjælp, men det er ikke tilfældet, da man kan miste retten hvis man ejer ting der har en vis værdi, det kan være et hus eller en bil, og så længe man har firværdi i dette, så kan blive tvunget til at leve af den friværdi i stedet for at modtage kontanthjælp, som i øvrigt er lav og ligger på ca. 10.000 kr. om måneden før skat.

A-kasser er til for dig der vil forsikre sig mod en fyring

Ved at være medlem af en a-kasse, så kan man sikre sig en indtægt af en nogenlunde størrelse i op til to år, og inden den periode er udløbet skulle man gerne være i job igen. Man skal har været medlem i et år, inden man er berettiget til at få dagpenge udbetalt, så er man ikke medlem i dag er det med at komme i sving. På denne side finder man en oversigt over alle danske a-kasser, og det er desuden muligt at se hvor meget hver enkelt a-kasse koster i kontingent. Selve kontingentet består af to dele, et fast beløb kaldet statsbidrag, som går direkte videre til staten, og den anden del kaldes administrationsbidrag, og går til den enkelte a-kasse. Statsbidraget er det samme beløb uanset hvilken a-kasse man vælger at være medlem af, mens administrationsbidraget varierer fra a-kasse til a-kasse, og derfor er prisen på kontingenter hos diverse a-kasser forskellige.

Hvis man bare ønsker at blive forsikret mod arbejdsløshed, så er det med at vælge den billigste løsning, men har man brug en bestemt slags sparring i forbindelse med at finde et nyt job, så gælder det også om at se på de enkelte arbejdsløshedskassers kompetencer

Postet af mikkel via adset.org