Babyshower med masser af DIY idéer

En af mine bedste veninder skal være mor for første gang til april! Den skønne nyhed fik jeg og vores andre veninder at vide sidste efterår og lige siden har vi gået og planlagt den hyggeligste Babyshower til hende.

 

Babyshower er ikke en dansk tradition, men alligevel noget de fleste har taget rigtig godt til sig de seneste år. Min veninde havde aldrig givet udtryk for, at det var noget hun gik op i, men alle vi andre var sikre på at hun ville blive rigtig glad for det – der er jo ikke noget bedre en en hyggelige veninde stund og om det så hedder baby shower eller filmaften er faktisk ikke så vigtigt i vores venindegruppe.

 

Det første vi gjorde var at vælge et tema til festen. Vores veninde elsker glimmer og guld, så vi blev ret hurtigt enige om, at det selvfølgelig skulle være vores tema. Derefter fik vi delt de forskellige opgaver i forbindelse med planlægningen op. Vi valgte at lave det meste selv, så vi på den måde kunne sørge for at hver en lille detalje var i vores venindes ånd. En af os fik opgaven at bage boller, en anden stod for at købe pålæg og chokolade, mens andre skulle enten bage kager eller stå for dekorationen.

 

Jeg valgte at stå for dekorationen, da vi skulle holde vores arrangement i min lejlighed. Men det skulle ikke være enkelt, jeg havde planer om at gå all in! Så udover små guld flag, konfetti, guld sugerør og servietter i samme tema fik jeg også lavet mine egne små Babyshower skilte. Disse små skilte skulle både på små hjemmelavede guld flag, men også på servietringene.

 

Jeg fandt ud af, at jeg kunne designe nogle rigtig fine, personlige klistermærker på hjemmesiden Labelking.dk, som egentlig laver navnelapper til børns ejendele. Men de kunne altså sagtens bruge i den sammenhæng og at bestille mærkerne online gjorde det så meget nemmere og tidsbesparende for mig! På Labelking kan man designe og gøre sit navlelabel personligt både ved at uploade sit eget billede, vælge skrifttype og farverig tekst. 

 

Jeg valgte dog at gå med et helt enkelt design da det passede bedst til vores tema. Jeg kom trods alt en masse glimmer på den baggrund jeg klistrede dem på – det skulle jo være festligt! Min veninde skulle have en lille pige og hende og hendes kæreste havde allerede valgt det sødeste navn til hende – hun skulle hedde Emma. Hendes navn skulle selvfølgelig på de små labels!

Jeg købte guld-glimmer papir som skulle bruges som baggrund og mine labels skulle klistres på. Så var mine små “Emma-labels” på plads. De klistermærker som var tilovers klistrede jeg på invitationerne og ballonerne! Det endelige resultat til servietringene var bare så fint!

Vi valgte at lave det meste af maden selv. Da vores Babyshower skulle holdes som et slags morgenmads/brunch arrangement bød buffeten på både hjemmebagte boller, croissanter fra bageren, frugtsalater, muffins, røræg, bacon, avocadomadder og varmrøget laks. Det var en kæmpe success! Da vores gravide veninde selvfølgelig ikke skulle drikke alkohol valgte vi slet ikke at servere det – det synes vi ville være for tarveligt og ikke mindst for fristende. Vi ville dog stadig holde fast i et slags “brunch med bobler” tema da det trods alt var en fest med en skøn ting at fejre. Derfor købte vi nogle økologiske juice med bobler i, som en af os havde fået til et brunch arrangement for nogle måneder siden. Juicen blev selvfølgelig serveret i champagneglas :-) Den juice er bestemt også noget jeg kan anbefale, da det var en løsning der var lidt festlig (på grund af “boblerne” i juicen) og anderledes uden at det betød at vi skulle gå på kompromiss og være kedelige.

 

Dagen var fantastisk og vores veninde blev så utrolig glad og overrasket! Hun havde slet ikke set det komme og vores tema og dekoration var spot on! Hun satte stor pris på, at hendes Babyshower var så personligt og at vi havde stået for hver en detalje. Vi havde en skøn og sjov dag med masser af god mad og gode baby gaver til lille Emma.

 

Det var så hyggeligt at være en del af det fælles projekt på den måde. Vi delte så mange gode idéer med hinanden og var faktisk allesammen involveret i det meste, selv om vi havde delt opgaverne op i starten. Da det jo primært handlede om vores dejlige veninde og hendes nye rolle som mor, synes vi ikke at hun skulle gå glip af alle de gode øjeblikke vi havde sammen mens vi planlagde hendes Babyshower.

 

Så nu kommer der et ekstra lille tip: Vi fik vi lavet et fotoalbum til hende med alle de gode billeder vi fik taget i forbindelse med planlægningen af hendes Babyshower. Vi fik printet billederne ud og fandt et fint fotoalbum som vi gjorde mere personligt ved at komme lidt glimmer på og skrive tekst til billederne med fin, guld kuglepen. Vi sørgede også for, at vores fotoalbum passede i farverne til det tema vi havde valgt til vores venindes fest. Hun blev simpelthen så glad for vores lille ekstra gave da hun fik den på dagen! Hun følte virkelig at hun var en del af processen, selv om hun selvfølgelig ikke havde været med nogen af de gange vi mødtes da det jo var en overraskelse. Så et fotoalbum er helt sikkert anbefalingsværdigt! Man undervurdere næsten helt hvor hyggeligt der er at kigge gamle billeder igennem på den måde og glemmer nok tit hvor hyggeligt det faktisk er at have “rigtige” billeder at kigge på, selv om et fotoalbum efterhånden er virkelig old school!

 

Jeg håber I finder disse småtips spændende og brugbare!Postet by sophiamoller via AdSet linkbuilding network