Bankerne sætter prisen på dit lån op

Det er med at være op på mærkerne, hvis din bank varsler rentestigninger. Der kan nemlig være ugler i mosen, som gør, at du skal tage kontakt til din bank for at høre nærmere om årsagerne hertil. Ifølge flere eksperter heriblandt Morten Bruun Pedersen, som er seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk, skal man være særlig kritisk, hvis banken argumenterer for rentestigningen med “uro på markedet”.

Dette er en vag argumentation, som er uigennemsigtig for kunderne og som derfor er i deres gode ret til yderligere begrundelse og ikke mindst dokumentation, såfremt dette bliver efterspurgt.

Ifølge personerne bag denne sociale profil er det særligt de gamle lån, som er i risikozonen for at blive ramt af bankernes lyst til at indtjene tabt omsætning. Det dokumenteres yderligere af øvrige kilder som udtaler, at renten på nytegnede boliglån typisk er 1,5-2 procent lavere end de lån, som kunderne haft i længere tid.

De ældre rammes

Det er dermed oftest de ældre bankkunder som rammes af bankernes rentestigning, eftersom de typisk har haft deres boliglån igennem mange år. Denne gruppe er samtidig yderst loyale kunder, og bankerne lukrerer netop på denne loyalitet ifølge DR. Danskerne er nemlig for loyale i deres bankvalg og skal i stigende grad tage kampen med deres bank op.

En bank er en forretning ligesom alle mulige andre forretninger. De lever af at sælge deres ydelser og produkter, og er prisen ikke i orden, kan man med ro i sindet takke nej og gå videre til det næste pengeinstitut. En bank er ikke længere en magtfaktor som kan sætte retningslinjer op for kundernes liv, men er i stigende grad “blot” et instrument til at opnå de ting, som man gerne vil i livet.

Det er derfor med at tage kampen op, såfremt du møder en rentestigning og forvente at få mere service, besparelser andre steder eller andre kundefordele. Gør du ikke det, er det i stedet banken som sidder og tjener på din passivitet.

Postet af Malte via AdSet.