Bryllupsmusik – En guide til at hjælpe med at vælge

Bryllupsmusik

Musik er en vigtig del af enhver bryllup; de fleste par vil have en speciel sang der minder dem om da de mødtes første gang, deres første kys eller et andet specielt øjeblik i forholdet. Musik har en stærk måde at forbinde os med begivenheder og frembringe sindsbevægelser og følelser.
Når det kommer til at organisere musikken for dit bryllup er det noget du vil have til at fungere, da det har en afgørende indflydelse på din bryllupsfest. Der er mange valg af musik når det kommer til bryllup. Du kan leje en bryllups-DJ eller måske endda gå efter muligheden for at have noget live musik spillet fra et live band. Hvis du har et stramt budget, vil det at forberede en CD eller iPod med alle favorit sangene være en god måde at spare penge på. Den type af musik du vil have på repertoire-listen til dit bryllup vil afhænge af din egen personlige smag, typen af selve brylluppet og alderen på gæsterne. Musikken til et bryllup er en vigtig ingrediens og vil leve længe i dine gæsters minder hvis du har planlagt det godt.

Livebands

Live musik bliver som regel spillet i omkring 2-3 timer til et bryllup med musikken opdelt i forskellige sæt for at give musikerne en lille pause imellem. Der er intet der som live-musik forbinder bryllupsgæsterne bedre og får flere mennesker ud på dansegulvet. Husk dog at det måske tager op til en time for et live band at opsætte deres scene og instrumenter. Hvis du får optaget en video for dit bryllup er det bedre at have et liveband, da det vil se flot ud på DVD’en og musikken vil være en perfekt introduktion fra begyndelsen.

Bryllups-DJ

En god bryllups-DJ er som regel værd at betale for da du ikke ønsker at møde frem til din bryllups-reception for derefter at finde ud af at DJ’en kun har en begrænset udvalg af musik og ikke kan efterkomme nogle af gæsternes musikønsker osv. Det er vigtigt at finde ud af hvilken type musik DJ’en har så du ikke bliver skuffet. At lave en liste af alle sange du vil høre er en god idé så DJ’en kan prøve at fremskaffe favoritter som han ikke selv har.

At vælge en pianist til din bryllupsdag

Din bryllupsdag er velsagtens den mest vigtigste dag i dit liv og en god planlægning kan forsikre at alt kører på skinner og du og dine gæster har en helt igennem fantastisk dag.
Bryllups-sange er en vigtig del af bryllups-ceremonien og det at vælge musikken til dit bryllup er en del af forberedelserne. Du skulle vælge de sange der vil gøre dig glad på din bryllupsdag. Du skal ikke bukke under for presset af din familie og venner når du prøver at vælge musikken for din specielle dag. Par finder det som regel nemt at vælge sangene for deres første dans, mens det at vælge musikken for selve ceremonien er en anden historie. Siden det er din bryllupsdag, skulle du være i stand til at vælge dine egne sange – lige meget hvad mor siger eller hvor mange tårer hun har fældet. Alternativt kan du måske komme til at kigge tilbage på dit bryllup med skuffelse hvis du har ladet andre presse dig til at vælge de sange som de kan lide.
At have en bryllups-pianist til at spille ved enten ceremonien eller når det er tid til middagsselskabet eller cocktails/receptionen vil skabe en vidunderlig atmosfære og give gæsterne et afslappet “tale-rum”. Den vigtige del er at vælge den rigtige musiker for dig og den atmosfære du ønsker at skabe.
Nogen gange er bryllups-pianister rekommanderet af bryllupsbutikker eller mund-til-mund. En anden vej at finde bryllups-pianister er at kigge efter musik-agenturer, de kan findes i brude-magasiner gennem internettets søgemaskiner eller på bryllupshjemmesider. Ellers kan du selv kontakte pianisterne direkte gennem internettet. Det mest ideale ville være at have hørt pianisten spille før du booker dem, så ved du præcis hvordan de vil lyde på din specielle dag (enten “live” eller en demo-indspilning/video). Så hvis du kan kontakte en bryllups-pianist og se dem spille på forhånd eller få henvist links til youtube-videoer, så ville det kun være en god ting, det ville også give dig en mulighed for at stille hvilket som helst spørgsmål om musik, eller organisationen på selve dagen.
Vær sikker på at du bruger passende tid på at research musikere og pianister, da de hjælper med at skabe afslappende, glædeligt humør samt selve atmosfæren for hele dagen. Brug tid på at tænke på stemningen og den stil af musik du ønsker under brylluppet, vil du ansætte en klassisk pianist, en hygge-pianist eller en jazz pianist?
De fleste cocktail og jazz pianister vil variere musikken de spiller i forhold til atmosfæren og vil glædeligt tage imod anmodninger. De vil sætte sig ind i musikken specielt for bryllupsdagen og/eller ceremonien og forberede og lære musikken.
Endeligt vil de fleste pianister medbringe et elektrisk piano hvis en akustisk piano ikke er tilgængelig. Alle vil dog fortrække at spille på en opretstående klaver eller et flygel. Lydkvaliteten kan ikke rigtigt sammenlignes og klaver og flygeler kan lejes gennem forskellige leverandører. Alt i alt, vær sikker at spørge efter udstyr, priser og andre detaljer før du vælger en pianisttil din store dag!

Postet af fiverr47 via AdSet.