Cektos – Kognitiv terapi i København

Kognitiv terapi i København

Overordnet set er der to behandlingsmetoder, der sætter rammerne for de mange værktøjer man bruger til behandling af psykiske lidelser; kognitiv terapi og metakognitiv terapi. Med psykiske lidelser snakker man blandt andet om de mest kendte, som er stress, depression og angst, men også om de mindre omtalte som OCD, post traumatisk stress og spiseforstyrrelser.

Psykiske lidelser er altid forskellige

Alle disse psykiske lidelser kan være af mildere grad, mellem grad og svær grad, og de kan samtidig også være tilstede samtidig. Der er ingen der fuldstændig lider af det samme. Først og fremmest er der altid personlige eller forskellige grunde til, hvorfor man får en psykisk lidelse. For det andet kan forskellige situationer og måden man er som person, gøre at man reagerer fuldstændig forskelligt på følelser og tanker, og hvilke ting der tricker dem. Det er faktisk oftest at man lider af flere psykiske lidelser af gangen, da de typisk tricker og påvirker hinanden. For eksempel vil man typisk sige at stress, angst og depression arbejder sammen, da det typisk hænger sammen med at stress kører en person helt ned energi-mæssigt. Dette kan skabe angst ved vilde situationer eller blot ved stille og rolige situationer, som tricker tanker og følelser, som gør at man fuldstændig mister overskud til hverdagen og i værste tilfælde livet.

Hvordan behandler man med kognitiv terapi?

Kognitiv terapi er en behandlingsform, der går ind og finder frem til årsagen af problemerne, der skaber negative følelser og tanker. En af de største værktøjer under kognitiv terapi er at læse personer adfærdsmønstre, kropsprog samt hvordan man tænker og føler i de forskellige situationer. Med tiden vil metoden finde frem til årsagen af problemet, og man kan derfra benytte sig af metoder, der har til formål at ændre de negative tanker og følelser til positive. Cektos ved Pia Callesen tilbyder kognitiv terapi i København, Næstved og Hellerup.

Bedre sent end aldrig at blive behandlet

Uanset hvad, vil vi altid anbefale at mærke godt efter, når man har det skidt i sindet. Er det bare en dårlig dag, eller er det konstant i forskellige grader? Hvis du fornemmer, at det godt kunne være en psykisk lidelse, er der ingen tid at spilde. Mange tror de sagtens kan klare det selv, men i fleste tilfælde bliver det kun værre ved at prøve at klare det selv. Ved sådanne sygdomme, kræver det nogle bestemte værktøjer, som kognitiv terapi i København for eksempel kan give.

Det er bedst for dig selv at komme igang så snart du oplever psykiske problemer. Cektos kan kontaktes på telefon 55 73 48 49 eller via mail Info@cektos.dk. Det er også muligt at booke gruppesessioner og andet via hjemmesiden, hvor man sammen i grupper finder frem til de rigtige værktøjer, og man får lov til at arbejde på sig selv.Postet by Cektos via AdSet linkbuilding network