Derfor er det vigtigt, at du bruger hundeshampoo!

Der er mange hunde, der producerer og skaber rigtigt mange fedt i deres pels. Dette er ikke altid godt for deres pels eller velvære. Det handler i bund og grund om, at de fleste hunde lever et andet liv, end de gjorde for mange tusindende af år siden. Dengang var det godt, at hunden producerede så meget fedt, fordi pelsen blev udsat for uvejr og skidt ude i naturen. I dagens Danmark lever de fleste hunde dog ikke udenfor og derfor er fedtproduktionen unødvendig for hunden. Derfor er det, at du skal sørge for bekæmpe denne overproduktion af hundefedt i pelsen. Det kan du gøre ved at vaske din hund jævnligt eksempelvis en til to gange om måneden. Hvis du endvidere oplever, at din hund har allergi, bør du vaske din hund ofte. Måske hver 14. dag. Der er ingen skrevne regler på dette område, og derfor er du også nødt til at begå dine egne erfaringer. Det afhænger naturligvis også om din hunds race og pelstype. Derudover afhænger det også af, hvor tit din hund er ude og om den lever på landet eller i byen.

Brug en hundeshampoo af ordentlig kvalitet

Det er vigtigt, at du bruger en hundeshampoo af høj kvalitet. Hvis du tror, at du blot kan bruge en menneskeshampoo, så kan du tro om igen. Menneskeshampoo er ikke særligt sundt for din hund, fordi der er mange stoffer i menneskeshampoo, som ikke er godt for din hund. Du kan ikke ligefrem spørge hunden, om den har det godt med at blive vasket med din valgte shampoo. Hvis det klør lidt eller hvis den føler ubehag, vil den have det svært ved at forklare dig det. Naturligvis vil du opleve, at den vil klø sig selv mere, men det er ikke sikkert, at det er noget, den vil vise. Derfor bør du bruge en shampoo af høj kvalitet, så du får den bedste pelspleje og velvære for din hund. Du har ansvaret for din hund og din hunds velvære, så du bør forsøge at passe på den. Den passer trods alt på dig. Det er kun rimeligt, at du også passer på den.

Hvordan vasker du din hund?

Der er naturligvis ingen naturlov omkring, hvordan du vasker din hund. Der er dog nogle gode råd og tips. Du bør vaske din hund af to omgange. Første omgang handler om, at du får vasket snavset og skidtet af din hund. Dermed gør du pelsen klar til shampoo og du stimulerer blodcirkulationen. Herefter begynder du så at massere hundeshampooen i pelsen. Hundeshampooen skal ikke være i pelsen i mange minutter. Den skal faktisk ikke sidder der i for lang tid, så det handler om, at du relativt hurtigt igen får skyldet shampooen ud. Du skal bare bruge bruseren og skylle efter.

Til sidst kan kamme din hund og få nogle af alle hårene væk. Dette vil efterlade et godt resultat, med en flot og lækker pels.Postet by jakie via AdSet linkbuilding network