Det kan du forvente af Xbox One

Det kan du forvente af Xbox One

Den tredje Xbox er nu på vej. Konsollen forventes udgivet i November. Som altid er presset på Microsoft meget højt. Kan de leve op til forventningerne? At give et endegyldigt svar på dette inden konsollen er udkommet ville være unfair, men vi kan i stedet prøve at spå om, hvordan det kommer til at gå for Xbox One.

Et af de nye argumenter for, at Xbox One kommer til at bidrage med noget helt nyt, er at Kinect nu følger med i pakken. Dette kan have massiv betydning for både spillerne, men også hvordan spillene kommer til at blive oplevet. I hvor høj grad mon dette kommer til at påvirke spiludviklernes kreativitet og udfoldelse? Vil spiludviklerne give os chancen for at bruge næsten alle vores sanser i samspil med Kinect og derigennem skabe en ultra-realistisk oplevelse. Jeg har selv prøvet kræfter med Kinect et par gange og har været meget positivt overrasket. Hvad der virkelig taler for, at Kinect 2 kan revolutionere den måde vi bruger Kinect på, er naturligvis at den er blevet opdateret. Den opfanger nu lys, bevægelser og lyd langt bedre og mere problemfrit – essentielt, hvis det skal være attraktivt for udviklere og gamere at benytte sig af dette.

Hvad der chokerede og overraskede rigtig mange ved Xbox Ones lancering var, at den ikke kommer til at være i stand til, at spille Xbox 360 spil. Hvis du derfor forsat ønsker, at kunne spille dine Xbox 360 spil, så lad være med at smid din gamle Xbox 360 på DBA lige med det samme. Årsagen det dette skal findes i, at de nye Xbox One spil er designet til at virke på en måde, som ikke er forlignelig med Xbox 360 spil. Så for ikke at give et dårligt indtryk af Xbox One, så har Microsoft blot valgt at afskære mulighedne komplet.

Controlleren til Xbox One er også blevet opdateret. Når man først ser den, ja, så ligner den faktisk den gamle controller utroligt meget. Men kigger man lidt bedre efter, så kan man se forskellene. Specielt trigger knappernes funktion er blevet lavet helt om. De reagerer nu på det som sker inde i spillet og skulle give en langt mere realistisk oplevelse. Dette betyder helt konkret, at du i langt højere grad, ville kunne mærke forskel på det som sker inde i spillet – altså rent fysisk. Et lækkert touch med en endnu mere realistisk controller og livagtiggør spiloplevelsen til fulde.

Som den sidste, måske aller mest spændende feature, kan nævnes brugen af cloud gaming. Ellers på godt dansk kaldet ”skyen”. Ved at bruge cloud computing, kan Xbox One fokusere på at løse de ”opgaver” som har højest prioritet og sende mindre vigtige opgaver afsted til skyen. Efterhånden som vi i Danmark får hurtigere internethastigheder, ville vi ligeledes kunne udnytte skyens muligheder langt bedre. Derfor fristes man til at tro, at Xbox One rent faktisk kan blive endnu mere effektiv og kraftfuld som tiden går og internethastighederne fortsat bliver hurtigere.

Ønsker du at læse flere nyheder om Xbox One og spil til den nye konsol, så kig forbi: PlayOne – Husk at tilmeld dig nyhedsbrevet for ikke at gå glip af de vigtigste nyheder.