Er din baby urolig? Zoneterapi kan hjælpe!

Mange nybagte forældre oplever at deres baby er urolig. Det kommer til udtryk ved at babyen har svært ved at finde ro, svært ved at falde i søvn, måske græder den og ligger og spætter i en lang periode hver aften inden der skal puttes. Denne uro kan komme af mange ting. Det kan være overstimulering, ubalance i nervesystemet eller i hormonsystemet, problemer med fordøjelse og øreproblemer.

Pas med på med overstimulering

Når en lille nyfødt baby kommer til verden har den primært brug for to ting:

  1. Tryghed
  2. Kontakt

Tryghed

Når en baby har ligget inde i sin mors mave i 9 måneder, er det en meget stor omvæltning at komme ud i den store verden fyldt med lys, nye lyde og en masse nye indtryk. Den har ligget trygt inde i mors mave og været tæt omsluttet af mors mave, derfor har en nyfødt baby ofte brug for at føle sig omsluttet for at føle tryghed – simpelthen at blive holdt lidt fast om og gerne helt tæt ind til kroppen. Hvis du har brug for en lille pause med baby på din krop, er det også en god idé at ligge store puder eller en dyne lidt fast hele vejen rundt om baby. Det giver følelsen af tryghed og en tryg baby er ofte en rolig baby.

Kontakt

Kontakt er det vigtigste for os mennesker. Især for en lille baby, som jo er fuldstændig afhængig af de voksne omkring den, når den bliver født. Fysisk kontakt er selvfølgelig en vigtig form for kontakt, men øjenkontakt er også utroligt vigtigt for den nyfødte baby. Den form for nærværende kontakt øjenkontakt giver er vigtig for at baby føler sig tryg og elsket. Babyer er tilmed så kloge, at de faktisk selv vender blikket væk, når de har fået ‘nok’ øjenkontakt. Det er derfor vigtigt at respektere babys ‘nej tak’, når det vender blikket eller hovedet, så man ikke risikere at overstimulere babys system.

Zoneterapi til baby

Zoneterapi er en fantastisk behandlingsform til nyfødte babyer. Fordi man med zoneterapi kan behandle mange forskellige systemer i kroppen, er det perfekt til de små pus. Zoneterapi kan både berolige hormonsystemet, nervesystemet, fordøjelsen, ryg, nakke, bækken, skuldre og brystkasse som kan have fået en lidt hård medfart ved fødslen. Derudover er zoneterapi generelt rigtig godt til at skabe ro hos baby fordi det beroliger hele kroppen og systemet. Zoneterapi kan derfor også afhjælpe søvnproblemer, og hjælpe baby til nemmere at overgive sig til søvnen. Det kan anbefales at vælge en zoneterapeut, som kommer hjem hos jer, da dette giver større tryghed hos baby – eksempelvis denne babyzoneterapeut.

Hvordan foregår Zoneterapi 

Zoneterapibehandlingen foregår primært med små lette tryg under foden. Foden er nemlig i forskellige zoner, som er i kontakt med den øvrige krop. Som udgangspunkt behandler man hele foden og har derefter fokus på områder, hvor terapeuten kan mærke en ubalance. Babyer reagere ofte virkelig godt på behandlingen som er nænsom og beroligende. Mange gange ses reaktioner som ekstra gang i fordøjelsessystemet, træthed hos baby og øget appetit.Postet by Jonas123 via AdSet linkbuilding network