Få råd til mere bil gennem autoophug

Autoophug er vejen til mere bil for pengene, eftersom du er i stand til at købe originale reservedele til lave priser. Priserne kommer naturligvis an på, hvilken stand delene er i, hvor mange km. de har kørt og hvilket bilmærke de tilhører.

Bilmærket afgør efterspørgsel, eksemplificeret ved at der kører flere af det ene bilmærke rundt end det andet, mens dog også en reservedel til en Skoda er billigere end til en BMW. Har man i sit netværk adgang til tekniske egenskaber gennem en bekendt, som er mekaniker, kan man gøre en god forretning. Der findes stribevis af ældre biler på markedet, som gennem istandsættelse er fuld funktionsdygtige og har en acceptabel levetid.

Det er imidlertid de færreste, som selv er i stand til at bidrage med de rette kvalifikationer, hvorfor den ofte strander dér. Udover at sælge originale reservedele, kan en autoophug også sætte bilen i stand for dig. Det er sikkert dyrere, end hvis du fik en fra dit netværk til at hjælpe dig, men såfremt det ikke er muligt, er autoophug en god mulighed.

Formentlig billigere

En leverandør af autoophug har ofte også ansat mekanikere, som du måske kan bruge til at få sat din bil i stand. Hvor en mekaniker udelukkende skal leve af at sætte biler i stand, skal en leverandør inden for autoophug også tjene penge på salg af diverse reservedele.

Gør du et stort køb, kan du som en del af handlen få nogle mekanikertimer med i købet, hvis du forstår at handle dig frem til det. En aktør inden for autoophug kan muligvis også sælge timerne billigere end din mekaniker kan, hvilket gør det attraktivt at få ordnet bilen samme sted, som reservedele er købt.

Gode dele til billige priser

Gennem de sidste år har bilmarkedet udviklet sig til at være fuld af små billige biler, der koster under 100.000 kr. i indkøb. Det har den betydning, at forsikringsselskaberne har en tendens til at skrotte bilerne selv ved småskader.

Landets autoophug leverandører har dermed travlt med at kassere ellers funktionsdygtige biler, som ellers via små reparationer ville være i stand til at køre videre. Lagrene hos diverse autoophug aktører er grundet ovenstående fyldt op med billige reservedele til de samme biler. I praksis betyder dette, at der f.eks. er 10 døre til en specifik Kia-model på lageret. Umiddelbart en fin situation for den pågældende autoophug, men problemet er dog, at der ikke er nogen efterspørgsel efter disse døre i dette eksempel. Bilerne skrottes således, hvorfor der ikke er behov for nye døre.

Grundet den manglende efterspørgsel, fravælger flere leverandører af autoophug at kassere ellers gode og næsten nye originale reservedele. Det virker som ren spild og af naturmæssige årsager, burde der indføres regler, som begrænser denne forbrug-og-smid-væk tankegang

Kilder:

FDM – læs om dem her

Folkd – Danskeren

Postet af Brian via AdSet.