Farvevalg til din boligindretning

Det kan være opadbakke at udvælge nogle farver til ens bolig, når man ynder at have en pæn boligindretning i hjemmet, samtidigt med at man har den røde tråd, som ligesom ligger til grund for valget af indretning til boligen.
Det kan for de fleste være svært at udvælge nogle farver, samt hvilken linje man bør tillægge sit hjem, når vi snakker boligindretning. Nu til dags betyder ens boligindretning meget, og man ynder at have et perfekt hjem som man gerne viser frem til sine gæster. Man skal gerne være stolt når familien eller ens vennepar kommer på besøg, og derfor er der utrolig mange som dagligt bryder deres hoved, med hvordan man tilegner sit hjem, sit eget personlige præg.
Der er ikke nogen egentlig opskrift på hvilke farver, du bør vælge til din boligindretning, og der findes heller ikke en guide til hvordan man får den røde tråd. Det mest væsentlige parametre, som du bør lægge din energi i, det er hvordan du selv har det godt i dit hjem. Du skal føle dig rigtig hjemme, og med tanken om at “Dette hjem har jeg skabt”. Dog er det langt fra nemt at bare vælge en stil, og der er nogle grundparametre, som man næsten med 90% sikkerhed kan sige bliver en succes når vi snakker boligindretning.
Lyse farver er helt klart et hit. Mange har over en tidsperiode på 10 år valgt at skifte den gamle trend med mørke farver i stue, køkken osv. ud med mere “moderne” samt lyse farver. De lyse farver vil ofte få rummet til at virke større end det egentlig er, og dette skaber en positiv dynamik i rummet. Dermed ikke sagt, at brugen af mørke farver kan være skadeligt for din indretning, men oftest vil det være en grundsten for en mere klaustrofobisk og dyster stemning, som udspiller sig i de udvalgte rum. Hvis du vil læse mere om hvordan du får mere lys i hjemmet, så bør du læse endnu en artikel om dette emne.
Farver har en større betydning end først antaget. Man kan have nok så mange flotte og dyre ting fra diverse brands som pynter i boligindretningen, men det bliver bare ikke det samme, hvis farvespillet ikke er eksisterende. Der bliver nød til at være den førnævnte røde tråd for at skabe den ønskede boligindretning. Find din passion indenfor boligindretning, og skab din egen stil, men husk nu på at have den røde tråd i tankerne når du påbegynder indretningen.
De lyse farver skaber en ro i rummet, og får rummet til at virke større.
Implementer nogle planter – det giver utrolig meget liv til din boligindretning.
Spejle er et smart trick til at give mere rummelighed, da det simpelt narrer dine øjne til at tro at rummet er større end det i virkeligeheden er.
Hæng nogle smarte plakater op, det giver ro og en positiv stemning i rummet.
Afsluttende, så lad os konkludere at der ikke findes en endelig guide til hvordan du udvælger de rigtige farver til boligindretningen, men at der findes råd til hvordan du opnår et bedre resultat til din boligindretning. Det vigtigste råd er dog at huske den røde tråd. Så kan det ikke gå helt galt.

Postet af designkataloget via AdSet.