Find lamper der passer til dit hjem

5 gode råd, når du skal købe en ny lampe

Det kan være svært at finde lamper, der både passer til din stil og din økonomi. Udvalget er enormt, og det kan være svært at overskue og gennemskue. For hvad skal man gå efter og hvordan griber du det lige an?

  1. Find ud af hvad der er vigtigt. For nogle er lamper bare en lyskilde, mens andre ser lamper som en del af indretningen. Overvej hvad der er vigtigt for dig. Er det i mindre vigtigt for dig, hvordan lampen ser ud men mere vigtigt, at lampen giver det rette lys. Eller er det vigtigt for dig, at lampen er moderne eller fra et bestemt mærke. Du kan kigge i boligmagasiner, blogs eller surfe rundt på nettet. Når du ved hvad der er vigtigt for dig, er det nemmere at finde lamper til hjemmet.
  2. Læg et budget. Lamper kommer i alle prisklasser. Du kan få lamper til få hundrede kroner i dagligvarebutikker, og du kan få designerlamper til flere tusinde kroner. Vær forberedt og sæt et maks. beløb du vil bruge på lampen.
  3. Tag dig god tid. Med mindre du ved præcis hvilken lampe, du vil have, kan det være en god idé, at kigge flere steder, inden du køber en lampe. Det kan være, det giver sig selv, fordi der ikke er noget, der falder i din stil det første sted, men det kan også give inspiration at kigge flere steder. Vælg gerne en lampeforretning med et stort udvalg, og tag dig god tid til at kigge.
  4. Find et sted hvor du kan få vejledning. Hvis du slet ikke har nogen idé om, hvilken lampe du vil have, kan du tage kontakt til en medarbejder i en lampeforretning. De vil helt sikkert kunne guide dig i forbindelse med dit køb. Fortæl dem, hvilken type lampe du ønsker og hvilken funktion, lampen skal have. Der er stor forskel på, om du skal have en lampe over spisebordet eller en lampe der kan hænge i hjørnet ved sofaen. I princippet kan den samme lampe bruges begge steder, men lampen over spisebordet skal kunne give mere lys end lampen ved sofaen nødvendigvis skal.
  5. Se lampen når den er tændt. Når du har fundet den lampe du gerne vil have, bør du se den tændt. Måske passer designet på lampen til din stil, men når du får den tændt, giver den en helt forkert belysning. Hvis du vælger at købe lamper i en butik, kan du bede om at se den tændt. Hvis du derimod har valgt at købe lamper på nettet, er det i de fleste tilfælde muligt at tage lampen forsigtig op af kassen og tænde den. Hvis ikke belysningen er som forventet, har man altid returret når man handler på nettet. Tjek altid handelsbetingelserne, så du ved hvordan du skal forholde dig.

Postet af ag via AdSet.