Flodkrydstogter – Rejs på en helt ny måde!

Det har i mange år var en populær ferieform at tage på krydstogt. Det er en luksuriøs og behagelig måde at rejse rundt og opleve mange flere destinationer på. Man ankommer fra vandsiden, og har så afhængigt af planlægningen, nogle dage eller timer i byen inden man sejler videre  Der er mange forskellige rederier, som arrangerer ture rundt i hele verden, hvor man kan få en anderledes oplevelse. De senere år er der kommet en stor interesse for en ny slags krydstogter nemlig flodkrydstogter. Det er et godt alternativ til de store krydstogter, fordi flodkrydstogter er mindre skibe, og giver en mere intim oplevelse. De almindelige krydstogtsskibe er kæmpe krabater, imens et flodkrydstogtskib ofte er meget mindre, så det er muligt at bevæge sig rundt i lavere farvand og floder. Det gør at flodkrydstogtskibe kan komme frem, hvor de store ikke kan, og på måde er der helt nye kulturelle oplevelser at finde. Ved at tage et flodkrydstogt, så kan man komme tættere på destinationerne og opleve steder, der ikke ville være muligt på et krydstogt. Derfor er der flere rederier, som er begyndt at få øjnene op for de nye muligheder, og arrangerer flodkrydstogt rejser til spændende steder.

Flydende transport 

Netop fordi at flodkrydstogt skibe er mindre og kan komme frem til havne, hvor krydstogtslinerne er for store, så er der et stort spektre af nye destinationer. Bare i Europa er der kulturelle og kulinariske oplevelse hente på et flodkrydstogt på eksempelvis Donau. Den enorme flod løber igennem 10 lande, og har et stort ta-selv bord af seværdigheder, som kan klart anbefales. Det er den flod i verden, som repræsenterer flest forskellige kulturer, og på en 1500 km lang tur igennem Europa kommer man forbi store europæiske by med lange historiske traditioner. Det er f.eks. kulturhovedstæder som Sofia i Bulgarien, Budapest i Ungarn, Beograd i Serbien, Wien i Østrig og Bratislava i Slovakiet, som alle deres helt egne specielle kendetegn og historie. Der er nok at tage fat på, og en tur der sætter af oplevelser. Et andet oplagt mål for en flodkrydstogt rejse er Rhinen, som er Vesteuropas længste flod. Den udspringer i de schweiziske alper, og løber bl.a. igennem Holland, Frankrig, Østrig og Tyskland. Især i Frankrig har mange store floder, og har derfor flere muligheder for flodkrydstogt igennem kendte vindistrikter og flotte landskaber. Floderne Saône og Rhône der sejler forbi historiske omgivelser og kulturelle oplevelser. Man kan også vælge Europas længste flod Volga på en tur fra Moskva til Skt. Petersborg, hvor man får lov at opleve det store Rusland. En klassisk rute der følger en labyrint af søer, floder, sluser og kanaler, og byder på store kontraster. På et flodkrydstogt vil du komme forbi alle de store russiske byer og deres fascinerende kultur. Der er nok at oplevelser, som man bare mangler at blive oplevet. En sidste flod som lige skal nævnes er Mekong floden, fordi den også er et populært sted at tage på flodkrydstogt. Den asiatiske flod har sit udspring i Tibet, og løber igennem Kina, Laos og Thailand. Et krydstogtselskab som det amerikanske Amawaterways arrangerer flodkrydstogt turen på Mekong floden, hvor man sejler gennem Cambodja og Vietnam inden man kommer ud i det Sydkinesiske hav. En tur hvor kvaliteten er topklasse, og du bare skal sørge for at suge oplevelserne ind.

Flodkrydstogtet – Det flydende hotel 

Det kan anbefales at tage på et flodkrydstogt, hvis man gerne vil have en mere intim, hvor man bevæger sig frem i flotte landskaber. I forhold til almindelige krydstogtskibe, så sejler flodkrydstogt skibe også om dagen, så man kan nyde de smukke omgivelser. Rederierne har desuden ofte planlagt diverse arrangementer på turen, når man ankommer til de forskellige byer. Hvis du aldrig før har været et krydstogt, så kan der være nogle ting, som du skal tage højde for. Skibet er som et slags flydende hotel, hvor du så hele tiden vågner op nye i byer. De er indrettet luksuriøst med swimmingpool, jacuzzi og spabade, men der bliver også sat en høj standard indenfor rengøring og hygiejne. For en vesteuropæer kan vandet om bord et flodkrydstogtskib godt smage lidt underligt, da det er tilsat klor. Selvom det måske ikke smager så godt, så behøves man ikke være bange, for det er ikke faglig. Mange andre gæster er vant til det hjemmefra, men som dansker bestiller mange bare en flaske vand med eller uden bobler.  Der bliver brugt meget vand på et flodkrydstogt, og hvis vejret er varmt, så er det nødvendigt at tilsætte klor for at forhindrer bakterier og overholde de høje sundhedskrav.  Man skal dog være opmærksom på, at nogle rederier kun tager et bestemt antal børn med, og man derfor inden skal undersøge begrænsningerne. Ligesom med flyselskaber så er der også nogle restriktioner, hvis du er gravid, og du skal spørge efter information hos det pågældende rederi.

Postet af jjdenmark via AdSet.