Fordelene ved at benytte en touchscreen

Touchscreen-teknologien sess efterhånden overalt – lige fra mobiltelefoner til betalingskasserne i supermarkedet. Touchscreens har også nogle væsentlige fordele, og kan implementeres ved de fleste skærme. Gennem de seneste 5 år er der sket en enorm udvikling af touchscreens, og det har længe været muligt at tilgå skærmen med flere komplekse bevægelser. De fleste smartphones og tablets kan i dag fortolke mere end ti samtidige kontaktpunkter ad gangen. Derfor giver det også brugeren mulighed for at kunne zoome og rotere et billede direkte på skærmen og benytte et tastetur direkte på skærmen.

Der er efterhånden også virksomheder, der har specialiseret sig i at fremstille touchscreens præcis efter ønske fra en anden virksomhed eller institution.

Her er en liste over nogle af de største fordele ved touchscreens:

Brugervenlighed

En stor fordel ved touchscreen er brugervenligheden. Mens den sædvanlige kombination af tastatur og mus er kendt af de fleste brugere, er det let at trykke på ikoner på en skærm, og det kommer intuitivt – selv for dem der ikke har siddet ved en computer tidligere. En touchscreen kan reducere oplæringstiden af medarbejdere, og kan give kunder information eller afgive ordrer ved hjælp af selvbetjeningsautomater. Touchscreens kan også være en fordel for medarbejdere, der har mange forskellige opgaver – en nemt opsat touchscreen interface, kræver mindre koncentration at bruge end en mus og tastatur.

Afhængigt af dine arbejdsopgaver, eller hvordan du bruger computeren i din fritid, kan det dog stadig være nødvendigt med et tastetur eller mus. Har du et arbejde, der kræver en enorm præcision som fx grafisk arbejde, eller hvis du surfer meget rundt på nettet, kan det være en fordel med et tastetur.

 

Hastighed

Touchscreens øger hastigheden af ​​opgaver. Når en bruger benytter en computermus, vil der oftest være et øjebliks usikkerhed, hvor man skal lokalisere markøren, justere sine bevægelser til at matche musens hastighed og lignende. Touchscreens giver brugerne mulighed for at vælge ikoner direkte uden at skulle bekymre sig om mus eller tastetur. En undersøgelse foretaget af Mitsubishi Electric Research Laboratories har vist en reduktion på 20 procent i svartid for brugere af touchscreen-systemer i forhold til en mere traditionel computer-mus opsætning.

 

Størrelse

Ved at benytte touchscreens kan man gøre computeren mindre. Denne fordel er mest indlysende, når det kommer til bærbare enheder, hvor smartphones og tablets længe kun har benyttet touchscreens.

 

Hjælpemidler

Touchscreens er også værdifulde for brugere med fysiske problemer, der kan opleve en traditionel opsætning med mus og tastetur som vanskeligt at benytte. For eksempel kan brugere med gigt have svært ved at bruge en mus eller skrive på et almindeligt tastatur, hvilket kan gøre de traditionelle computeropgaver vanskeligere. Den direkte adgang til ikoner på en skærm, kan imidlertid være meget nemmere at bruge for en bruger med fysiske udfordringer – især hvis man benytter en pen eller andet pegeredskab til at forbedre grænseflade.Postet by ag via AdSet linkbuilding network