Fravalg af en a-kasse er dumt for dig og din familie

Mange danskere går rundt med en tro og overbevisning om at de ikke bliver ramt af arbejdsløshed, og så længe alting går godt, så er der ingen bekymringer, men bliver man først ledig, så kan det ramme en ufattelig hårdt hvis ikke man har en a-kasse medlemskab.

Sådan finder du en billig a-kasse

Der findes mange forskellige a-kasser i Danmark, og størrelsen på kontingentet varierer også, og for godt 400 kr. om måneden kan man blive medlem af en a-kasse og sikre sig retten til dagpenge. Mange af de helt billige a-kasser er åbne for alle, og kontingentet er en lille pris at betale for at sikre sig en nogenlunde indkomst i tilfælde af en fyring. Mange siger at det er en god ide at vælge a-kasse efter om de er målrettet mod særlige faggrupper, men det er ikke ensbetydende med at man får en god service, så i stedet skal man kigge på prisen, og så se hvad nuværende og tidligere medlemmer siger om a-kassen. Det er vigtigere at få en hurtig sagsbehandling end at vente på en a-kasse som har lidt mere vidne indenfor den faggruppe man er beskæftiget i.

Studerende kan få gratis medlemskab

Er du studerende, så er det faktisk muligt at blive medlem gratis, og på den måde sikre dig at du får dagpenge når man er færdiguddannet hvis ikke man lige har fundet et job fra starten af. Det er et tilbud, som er dumt at gå glip af.

I dag ligger dagpenge satsen på ca. 18.000 kr. måned før skat, og på ca. 15.000 kr. for dimittender. Ønsker man en højere udbetaling, så er det muligt at indbetale mere hver måned for så at modtage et større beløb, denne løsning er også kendt som lønsikring.

Hvis du ikke er medlem af en a-kasse i dag, så skal du skynde dig at gøre det, da det kræver at man har været medlem i minimum et år før at man har et til at få udbetalt dagpenge.

Postet af mikkel via AdSet.