Grunden til at skal du have vl sko – få overblikket

Hvad er sko til olympisk vægtløftning og hvorfor skal du gøre brug af sko til olympisk vægtløftning og ikke bare din almindelig sko?

En sko til olympisk vægtløftning er vl’erens fodtøj, som fodboldstøvlen er fodboldspillerens fodtøj, og grunden til at skal du have sko til olympisk vægtløftning dybest set.

En Sko til olympisk vægtløftning er mest af alt kendetegnet ved den høje hæl, den stabile sål, og den tætsiddende fornemmelse der giver de ypperste muligheder for nogle af de stærkeste mænd verden, kan lave en rigtig stor to-kamp i deres vægtløftnings sport.

 

VL består af de 2 øvelser træk og clean and jerk. Kortfattet er øvelsen snatch startet siddende i hug med bredt fadt om vægt. I en bevægelse strækkes benene og olympiske vægtstang hives over hovedet til strakte arme.

I øvelsen clean and jerk er man også hugsiddende men med noget smallere fat om. Man har her fat lige rundt om sine knæ ved hugsidning. Dertil strækkes benene og vægt hives op i luften, og modtages hugsiddende på skuldrene. Herefter stiller løfteren sig op med ol  liggende foran på skuldrene, med fat under ol. Derefter skydes ol  på strakte arme, samtidig med at fødderne flyttes. De fleste flytter en fod fremad så den står ca. vinkelret, hvor det bagerste er bøjet. Fåtallet bøjer knæene og skyder vægt på strakte arme samtidig med at de går i en squat.

Til de eksplosive og tunge løft skal der det rigtige fodtøj til. Grunden til at har sko til olympisk vægtløftning sin berettelse. En sko til vægtløftning hjælper med sin store stabilitet og forhøjede hæl, løfterne til at løfte tungere, med bedre vinkler og grunden til at bedre teknik.

Den hævede hæl giver løfteren en meget bedre bundposition, der sikrer at man kan lande helt dybt i et squat i de eksplosive løft.

 

Når man som motionist eller seriøs der styrketrænre nde i det lokale center går i gang med at træne ben, med diverse squat bevægelser, kan det være en rigtig god ide at købe sig et par vl sko til sine squats.

Vlere laver naturligvis squat til at oppe styrken og derfor give en større to kamp. Når de laver squats bruger de også deres sko til vægtløftning, som alle andre også burde

Der er mange gode ting vægtløftningssko i sin træning. De kan også bruges af almindelig trænende, og sammen med det udstyr du plejer at bruge

  1. Du kan løfte tungere

Især i Squat giver vl sko et positiv indvirkning til hvor tunge løft du kan lave. Et par Sko til olympisk vægtløftning med den forhøjede hæl giver dig bedre teknik og bedre vinkler i dit løft, fra første gang du tager dem på. Med bedre teknik følger også flere kg på vægt eller flere gentagelser med dine kg. Mange der træner r vil rigtig gerne være stærkere, at have det rigtige udstyr er en rigtig god ide i vejen mod at blive stærkere.

  1. Då får bedre teknik

Teknikken i squat bevægelser forbedres markant når du smider et par sko til vægtløftning på. Der er mange der styrketrænre i diverse træningscentre der godt kunne have et ordentligt teknik tjek når de træner, og en måde at blive bedre på, er ved korrekt udstyr. Du ser heller ikke en fodboldspiller, der prøver at træne i et par håndboldsko, eller en mma kæmper der brugerboksehandsker til kamptræning osv. – grunden til at skal du til styrketræning også have det optimale udstyr.

  1. Mindre skadespotentiale

God teknik er lig mindre skader. Noget af det der mindsker de flestes udvikling i styrke eller muskelmasse er pauser grundet skader. Skader kan naturligvis også være overbelastninger, men rigtig mange skader kunne være undgået ved træning med bedre teknik. Du går ikke fra horribel teknik til forrygende teknik ved at tage det rigtige fodtøj på, men det kan i den grad hjælpe på din teknik i mange øvelser, at få et par vl sko på fødderne.

Herfra skal der lyde en store anbefaling om at anskaffe sig et par vl sko, hvis man blot er mere seriøs end ligeglad med sin træning. Det er rigtig skidt at træne sine ben og alt andet hvor man har kontakt til gulvet, i et par bløde løbesko eller lignende.

 

I de danske træningslokaler og vægtløfterklubben har tendensen været at have de store sportsmærkers sko til olympisk vægtløftning. Adidas har i mange år siddet tungt på vægtløftningssporten, med mange gode sko gennem årene. I øjeblikket har Adidas 2 gode modeller på markedet, deres Power Perfect 2 som er den billige udgave og deres Adidas Adipower som er den dyre model. Begge sko er super Vl sko, men med Adipower som den klart lækreste i udseende og komfort, som også prisen indikere.

Nike er også kommet med på markedet. Med deres Romaleos model har Nike lavet en sko der er mere end i konkurrence med Adidas gode sko til olympisk vægtløftning. Vil du gerne ud over de store mærker kan du kigge efter vl sko som Mirunz, Do-Win, Inov, By Moxy eller Reeboks.

 

Postet af Nils via AdSet.