Guide: Det skal du vide om a-kasser

Mange danskere er endnu ikke medlem i en a-kasse, hvilket i de fleste tilfælde er en rigtig dårlig beslutning. A-kasse står for arbejdsløshedskasse, og formålet med dem er nemlig at hjælpe dig økonomisk den dag du står og bliver ledig. Hvis du bliver arbejdsløs så kan du komme på dagpenge i stedet for, at skulle på kontanthjælp.

Dagpengesatsen er langt højere end man f.eks. får på kontanthjælp, det kan derfor være en rigtig god investering at være medlem i en a-kasse. På kontanthjælp kan det være rigtig svært at få det hele til at løbe rundt, hvis man allerede har nogle dyre faste udgifter. Derfor kan de penge det koster at være medlem af en a-kasse være rigtig godt givet ud. Det er noget ud betaler til månedligt, men det er noget alle burde gøre!
Priserne ligger typisk på mellem 400-500 kroner om måneden alt efter, hvilken a-kasse som man vælger. Der findes både generelle a-kasser, som er åbne for alle erhverv, men der findes også erhvervsspecificeret a-kasser. De a-kasser som er henvendt til en bestemt målgruppe tilbyder typisk også en lang række andre fordele, som du kan have meget glæde af. Det er ting såsom netværksaftener, efter uddannelse og generel rådgivning.
Det gælder både når du er i arbejde, men også når du bliver arbejdsløs. Der er typisk også rigtig meget hjælp at hente den dag når du bliver arbejdsløs. De fleste a-kasser tilbyder en eller anden form for hjælp med at få dig i arbejde igen. Det er både i deres bedste interesse, men også deres egen interesse.

Derfor holder de løbende kurser i at skrive den perfekte ansøgning og lave det perfekte CV, som du kan sende ud til virksomhederne.

For at få udbetalt dagpenge fra din a-kasse, så er det vigtigt at du melder dig ledig på Jobnet.dk – Yderligere så skal du have været medlem af en a-kasse i minimum 12 måneder før, at du kan modtage dagpenge.

Du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, hvilket betyder at du skal aktivt søge nye jobs – og hvis du bliver tilbudt et nyt fuldtidsjob så skal du takke ja til det. Der er også nogle specifikke krav for, hvor mange jobs du skal søge. Man skal søge cirka 2 job om ugen, hvilket du skal kunne dokumentere at du har gjort. Hvis du selv har sagt op på dit arbejde så vil du typisk ramme ind i en såkaldt karantæneperiode, hvor du ikke får udbetalt dagpenge. Denne periode er typisk på 3-4 uger.

Hvis du stadig har spørgsmål vedr. a-kasser, så kan du gå ind på Ofertas.dk/a-kasse, hvor du har mulighed for at finde svar på alle dine spørgsmål. Yderligere har du også mulighed for at sammenligne priser på alle a-kasser i Danmark.Postet by simon-nielsen via AdSet linkbuilding network