Guide til dit valg af tandlæge

Står du over for at skulle besøge en tandlæge? Så læs med her.

Denne guide er lavet af Holte Tandlæge til dig, der har lidt svært ved at komme afsted til tandlægen.

Det kan ofte være svært at finde den rette tandlæge og det er ofte en beslutning, der bliver udskudt og rigtigt mange mennesker går flere år uden at besøge tandlægen. Det er både usundt og det kan ende med at blive en dyr affære, hvis man efter flere år lige pludselig skal have foretaget meget større indgreb, end hvis man havde besøgt tandlægen jævnligt og holdt sind tandsundhed ved lige.

Hvorfor gå til tandlæge?

I gamle dage gik man kun til tandlæge, når der var noget galt som fx tandpine, tandkødsbetændelse eller knækkede tænder. Derfor mistede mange deres tænder i en forholdsvis ung alder og mange ældre har derfor måtte finde sig til rette med gebis.

I nyere tid er det dog blevet mere velanset at pleje tænderne og holde sundheden ved lige. Der er dog stadig mange, der holder sig tilbage og ikke får plejet deres tænder. Derfor er det vigtigt at forstå hvorfor og hvad tandlægerne hjælper med at forebygge, når du besøger en tandlæge regelmæssigt.

Tandlægerne sørger for at rense hele munden, hvor der dannes plak. Plak er en grim blanding af bakterier og madrester, der på sigt kan skade munden og danne alt fra huller til paradentose. Huller opstår før mange er klar over det, da man først mærker smerten rigtigt, når hullet når til tandens pulpa.

Ved at forebygge dette undgår man bl.a. paradentose, som er en udposning mellem tænder og tandkød, hvor bakterierne lever i bedste velgående og overlever af madrester. Derfor er det en god idé at holde sundheden ved lige og kan spare dig for mange penge på den lange bane.

Tandlægebesøget skal være en god oplevelse

For mange er tandlægebesøget ofte forbundet med noget, man ikke har lyst til. Det er både en økonomisk udgift, men mange har ligeledes udviklet en decideret tandlægeskræk. Derfor kan det være en god idé at fortælle tandlægen om dine bekymringer ved at besøge tandlægen. På denne måde kan de tage hensyn og i bedste fald tilrettelægge behandlingen efter dig som patient. Det kan også være bekymringer om, at tandlægen vil kommentere din manglende vedligeholdelse af tænderne. Dette er dog sjældent tilfældet, da tandlægen – ligesom alle andre – ønsker et godt forhold til deres kunder og er mere interesseret i at hjælpe end at påpege fejl og mangler.

Tjek priser hos tandlægen

Er det af økonomiske årsager, du ikke besøger tandlægen, kan det være en god idé at undersøge priserne på forhånd. De fleste tandlæger har løsninger, der passer til de flestes pengepung. Derudover er det oftest muligt at opdele regningen – alt efter størrelse – hvilket også kan hjælpe dig og ikke give en lige så stor udgift lige nu og her.

 Postet by Holtetandlaege via AdSet linkbuilding network