Gulvafslibning er en proces der fornyer dit trægulv

Gulvafslibning er en proces der fornyer dit trægulv

Hvad menes med en gulvafslibning? Gulvafslibning er en proces der foretages når der skal en ny overfladebehandling på et trægulv. Gulvafhøvling og gulvafslibning forveksles ofte, men er to helt forskellige ting. Når der udføres en gulvafslibning bruges en gulvslibemaskine hvorpå der er monteret sandpapir, som i flere processer afsliber og fjerner den gamle overfladebelægning med olie, lak eller andet.

Hvad er forskellen på gulvafslibning og gulvafhøvling

En gulvafhøvling er en ‘grovere’ proces end en gulvafslibning, og bruges kun i ekstreme tilfælde hvor den gamle overfladebehandling er meget genstridig og svært at få af med en almindelig gulvafslibning. Der bruges en ‘guvlhøvl’ som har en valse med en masse knive som høvler gulvet op til 4 mm ned, hvorimod gulvafslibning som fjerner 0,5 til 1 mm af trægulvets overflade. I langt de fleste tilfælde er en gulvafhøvling nok, når der blot skal fjernes ridser og gammel overfladebehandling. Er trægulvet meget hærget med dybe ridser og hakker, eller er gulvet meget ujævn med niveauforskelle så er en gulvafslibning ikke tilstrækkelig.

Hvordan udføres en gulvafslibning?

En gulvafslibning bruges til renovering af trægulve og gennemføres over en længere periode. Et trægulv afslibes mellem fire og fem gange, med sandpapir med forskellig grovhed. Der startes med at bruge de groveste sandpapir for at fjerne den gamle overflade og komme i dybden, og herefter bruges så en finere og finere sandpapir så den rette finish opnås. Herefter er den nøgne og rene træoverflade klar til en gulvbehandling med: