H-UV teknologi ifm tryksager – Hvad er det?

H-UV teknologi er en teknik, som bruges i offset tryk. Ved traditionelle tryk metoder har trykkerierne altid haft problemer med den lange tørretid på trykfarven, som kan forårsage farve afsmitning og dermed resultere i et uskarpt produkt. For at kompensere for dette har man brugt bl.a. sprøjtepulver og andre miljø forurenende produkter, for at fremme tørretiden. Alligevel kræver det dog fortsat, at trykarkene står på gulvet efter tryk og tørrer, nogle gange op til flere dage, for at undgå farveafsmitning i efterbehandlingen.
Med den nye H-UV teknologi tørres farven med ultraviolet lys under selve trykprocessen. Ultraviolet lys tørrer trykfarven så hurtigt, at farven faktisk er tør i samme øjeblik, den rammer papiret. Dermed er risikoen for farveafsmitning stort se elimineret, og efterbehandlingen kan igangsættes umiddelbart efter, at trykarkene kommer ud af maskinen. Resultatet er et knivskarpt produkt, uanset om man trykker f.eks. en brochure på bestrøget eller ubestrøget papir samtidig med, at den samlede produktionstid er blevet væsentligt reduceret.
Anvendelsen af H-UV teknologi har også et miljømæssigt aspekt, da CO2 udledningen ved brug af denne teknologi kun udgør 25% af, hvad traditionelle trykmaskiner udleder. Begrænsningen af CO2 udledningen er, og har været, et stort fokusområde de senere år, og med den nye H-UV teknologi er det altså muligt både at forbedre tryk kvaliteten på tryksagen og reducere miljø belastningen.
En af de trykkerier, som benytter sig af H-UV teknologien er ReklameTryk Herning, som i 2014 investerede i en helt ny trykmaskine med den pågældende teknik. Alt hvad der bliver fremstillet af tryksager i offset tryk, bliver fremstillet med H-UV teknologien – også tryksager fra trykkeriets webshop.
Den nye trykmaskine er en GREEN LINE model, dvs. at selve trykmaskinen også er fremstillet under de bedst mulige miljømæssige forhold på fabrikker, der anvender sol- og vind energi. Derudover er trykmaskinen udstyret med en række fuldautomatiske funktioner, som optimerer produktionsprocessen og reducerer papirspildet væsentligt, når maskinen skal indstilles til hver ny produktion. Så alt i alt er trykmaskiner med den nye teknologi en win-win investering både for trykkeri, kunde og miljø.

Postet af Reklamekonsulenten via adset.org