Halloween græskar & Halloween opskrifter mm.

Udskæring af græskar til Halloween

Stort set alle kender de populære Halloween græskar hoveder, der er skåret ud. De er som regel truende som en dæmon eller djævel med hug tænder, men de er stadig flotte med lys i. En række værktøjer kan anvendes til at skære og hule et græskar ud, lige fra simple knive og skeer til specialiserede instrumenter, typisk sælges disse op til Halloween i detailforretninger eller på nettet. Trykte skabeloner kan også bruges som en rettesnor for mere komplekse designs. Efter udskæringen, placerer man traditionelt et stearinlys, undertiden en elektrisk lys inde i græskarret og toppen bliver sat tilbage på plads.

Det ser flot ud når et græskar lyser indefra og man kan se det udskårne design. Det er muligt at skabe overraskende kunstneriske mønstre, det være sig simple eller indviklede karakterer ved udskæringen af græskar. Men mod slutningen af det 20. århundrede begyndte kunstnere at udtrykke alle slags idéer, som de kunne forestille sig på græskar. I dag er det almindeligt at se portrætter af de politiske kandidater, berømtheder og tegneseriefigurer. Græskar malerier er også blevet almindelige, især for børn, hvis forældre ikke ønsker dem at håndtere skarpe værktøjer, der er involveret i at udskære græskar hovedet.

Hvornår er det Halloween?

Hvornår på året er det vi skal skære græskar & holde Halloween? ” Datoen er nemlig altid den samme. Halloween falder altid den 31. oktober – hvert år.

I Danmark har vi ikke traditionelt fejret Halloween – da det er en amerikansk skik, der har vundet mere og mere indpas indenfor de seneste år. Både som Halloween fest for voksne, samt udklædning og ”Trick & Treat” for børn.

Allehelgensdag falder altid 1. søndag i november og datoen varierer derfor en smule fra år til år.

Halloween Opskrifter

Til Halloween er det også blevet populært at bage Halloween kager, en af de mest populære Halloween opskrifter af slagsen, er den der hedder; ”Marengs spøgelser”. Vi har i den anledning indsat en opskrift til marengs spøgelser i artiklen her, så man nemt kan komme i gang med bagningen – og børnene elsker dem.

Opskrift på Marengs-spøgelser:

(Ca. 20 stk.)

  • 3 æggehvider (past.)
  • 225 g sukker
  • 100 g Odense Hvid Chokolade
  • 200 g Odense Ren Rå Marcipan
  • Små sølvkugler

Pisk æggehviderne luftige og stive. Drys sukkeret i lidt ad gangen, mens der piskes, og pisk til marengsen er sej. Hak chokoladen og vend den i marengsblandingen.

Skær marcipanen i 20 skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Fyld marengsen i en plastpose og klip et hjørne af eller brug en sprøjtepose. Sprøjt marengsen ud på marcipanen som en spiral, der bliver tyndere. Sæt 2 sølvkugler på som øjne.

Bag spøgelserne ved 120° C i ca. 45 min. Lad dem køle af 5 min. inden de flyttes.

Tip: Spøgelses marengs kan holde sig i op til 1 uges holdbarhed i en almindelig kagedåse.

Hvor spøgelses marengs mest er til børn, da er flere voksne også begyndt at lave Halloween fester eller tema fest i anledningen af Halloween, til disse laver de ofte en Halloween buffet.



Postet by Moeller via AdSet linkbuilding network