Her finder du information omkring vakuumpumper

Her finder du information omkring vakuumpumper

En vakuumpumpe er en genstand som fjerner gasmolekyler for at efterlade et partielt vakuum. Den første vakuumpumpe nogensinde blev opfundet i 1650 af Otto von Guericke som efterfølgende er blevet lavet om og opdateret mange gange således at vakuumpumper har fulgt med digitalisering af samfundet. Vakuumpumper bliver inddelt i 3 hovedgrupper med forskellige teknikker.

Typer af vakuumpumper

Fortrængningspumper er vakuumpumper der bruges til gentagne gange at udvide et hulrum, tillade gas at komme ind fra kammeret, forsegle hulrummet og udstøder den til atmosfæren.
Momentum overførsel pumper, også kaldet molekylære pumper, bruger høj hastighed stråler af tætte væske eller høj hastighed roterende knive til at banke gasmolekyler ud af kammeret.
Entrapment pumper fanger gasser i en fast eller adsorberet tilstand. Dette omfatter cryopumps, getters og ion pumper
Fortrængningspumper er de mest effektive til lave støvsugere. Momentum overførsel pumper pumper sammen med en eller to fortrængningspumper er den mest almindelige konfiguration, der anvendes til at opnå høje støvsugere. I denne konfiguration tjener den positive fortrængningspumpe to formål. Det første mål er et groft vakuum i beholderen bliver evakueret før momentum overførsel pumper kan anvendes til at opnå den højvakuum, som momentum overførsel pumper kan ikke begynde at pumpe ved atmosfærisk tryk. Det andet mål som fortræningspumper hjælper på er at den bakker op omkring momentum overførsel pumpe ved evakuering til lavt vakuum ophobning af fordrevne molekyler i den høje vakuumpumpe. Fastklemning pumper kan tilføjes for at nå ultrahøje tomrum, men de kræver periodisk regenerering af overfladerne at fælde luftmolekyler eller ioner.  På grund af dette krav om deres tilgængelige driftstid kan være uacceptabelt kort i lave og høje støvsugere, hvilket begrænser deres anvendelse til ultrahøje støvsugere. Pumper er også forskellige i detaljer som produktions tolerancer, tætningsmateriale, tryk, flow, optagelse eller ingen optagelse af oliedampe, serviceintervaller, pålidelighed, tolerance over for støv, tolerance over for kemikalier, tolerance over for væsker og vibrationer.

Præstationsmål

Pumpehastigheden refererer til volumenstrømmen af en pumpe ved dens indløb, ofte målt i volumen per tidsenhed. Momentoverførselsfænomen og fastklemning pumper er mere effektive på nogle gasser end andre, så pumpehastigheden kan være forskellige for hver af gasserne, der pumpes, og den gennemsnitlige volumenstrøm for pumpen vil variere afhængigt af den kemiske sammensætning af gasserne forbliver i kammeret.

Teknikker

Vakuumpumper er kombineret med kamre og operationelle procedurer til en bred vifte af vakuumsystemer. Undertiden mere end én pumpe vil blive anvendt i en enkelt ansøgning. En delvis vakuum, eller groft vakuum, kan oprettes ved hjælp af en positiv fortrængningspumpe, der transporterer en gas belastning fra en indgangsport til en udgangsport. På grund af deres mekaniske begrænsninger, kan sådanne pumper kun opnå en lav vakuum. At opnå en højere vakuum, skal andre teknikker derefter anvendes, typisk i serier. Nogle eksempler kunne være brug af en olie forseglet roterende vinge pumpe sikkerhedskopiering en diffusion pumpe, eller en tør rulle pumpe sikkerhedskopiering en turbomolekylarpumpe. Der er andre kombinationer afhængigt af niveauet af vakuum der søges.
Jeg håber at denne artikel har hjulpet jer med at få en større viden omkring vakuumpumpere og at i kan bruge det til noget.

Postet af jeppe-nielsen via AdSet.