Heste og ridning en hobby man ikke kan få nok af

Heste og ridning en hobby man ikke kan faa nok af

For de fleste er hestesport en dyr hobby, man skal have anskaffe sig en hest, man skal købe det rigtige rideudstyr osv. Men sådan behøver det faktisk ikke at være.  Man kan nemlig sagtens dyrke ridning uden det behøver at koste spidsen af en jetjager. Der er nemlig ingen der siger, at man nødvendigvis skal have sin egen hest til at begynde med.

Start med en rideskolehest!

En god måde at komme igang med ridesport på er, at begynde med en rideskolehest. De fleste rideskoler har nemlig heste som rytterne kan låne, når de er medlem af klubben. Herved får du mulighed for at prøve dig selv af i forhold til om ridesport er noget for dig på en hest der er vant til begyndere. Har du eksempelvis børn der gerne vil ride, bør du gå efter denne løsning, da mange børn hurtigt mister interessen for fritidsaktiviteter – og så risikerer du at stå med en pony. Vælder du rideskoleløsningen skal du heller ikke tænke på plads og opstaldning til hesten, da rideskolen har både fold, stalde, ridebane mv.

Hvis du bliver bidt af en gal hest

Bliver du bidt af en gal hest og finder du ud af, at ridesport lige er dig og det er noget du vil dyrke på et højere plan, kan det blive aktuelt for dig at holde hestene derhjemme. Hvis du ønsker at holde hest hjemme, skal du sørge for at du har to heste. En hest er nemlig et socialt dyr og den skal have en makker at gå sammen med. Faktisk er der regler og lovgivning der tilsiger, at heste ikke må gå for sig selv. Dernæst skal du have nok græsareal til at kunne have to heste, her skal du minimum have en tønde land.

Hvordan skal du indrette stalden

Sidst men slet ikke mindst skal du selvfølgelig have en stald som hestene kan stå i med hestebokse. Stalden behøver ikke være isoleret, for heste kan godt lide at der er koldt i stalden. Så længe du har sørget for at de har stalddækkener over når der det er koldt og det ikke trækker ind i stalden. Heste er nemlig meget trækfølsomme og de kan let få forskellige lidelser hvis du står i træk. I stalden skal du sørge for, at hestene har adgang til vand hele døgnet – det samme gælder iøvrigt på folden. Herudover skal du sørge for at hestene har strøelse i deres bokse, heste skal også have hø eller halm som de kan stå og spise og rode i. Det er her en god idé at købe de såkaldte slowfeedernet, hvor du fylder hø i store net, som hestene så kan stå og plukke af når de står i boksen, herved er hestene beskæftiget og står ikke og keder sig.

Vi håber du med disse tips, er blevet klogere på hvordan du kommer igang med at holde hest.

Postet af via AdSet.