Hvad er en A-kasse? Find svaret her!

Helt enkelt forklarer er en a-kasse en forsikring mod arbejdsløshed. Det betyder, hvis du bliver arbejdsløs, at du kan få dagpenge i op til to år. Derfor er det sindssygt vigtigt at være medlem af en a-kasse, fordi det sikrer din indtægt, når du er arbejdsløs. A-kasser skal tilbyde feriedagpenge, de skal udbetale dagpenge, de skal give efterløn, give orlovsydelser til pasning af børn, de skal tilbyd vejledningssamtaler, de skal indberette til forskellige jobcentre i landet og de skal hjælpe de arbejdsløse medlemmer med at finde et job igen. Dette skal a-kasserne ifølge dansk lovgivning gøre. Men a-kasserne tilbyder som regel meget mere. De kan tilbyde rådgivning, uddannelse, kurser, hjælp med CV m.m. Det er meget normalt at man har fagforening og a-kasse samme sted. Fagforeningen og a-kassen har hver deres funktioner og begge to vigtige organisationer at være medlem af.

Hvordan skifter du a-kasse?

Det er ret nemt, enkelt, hurtigt og GRATIS af skifte a-kasse. Du skal derfor ikke være alt for bange for at skifte a-kasse. Det kan du gøre, hvis du finder en anden, der er bedre end du har. Der er mange danskere, der har den samme a-kasse hele deres liv. Det kan være fordi de tilhører en bestemt branche, men der er også mange danskere, som skifter fra a-kasse til a-kasse. Hvis du er under uddannelse kan det være en klog ide at melde sig ind i en a-kasse, da du derved har ret til dagpenge, når du er færdiguddannet.

a-kasse for studerende

Selvom man ikke skulle tro det, er der flere gode grund til at melde sig ind i en arbejdsløshedskasse, imens man er studerende. Det er nemlig normalt, at det er gratis at tilmelde sig en a-kasse, når du er studerende. Mange a-kasser tilbyder kurser henvendt til studerende helt gratis. Normalt skal du betale mellem 400 til 600 kroner om måneden. Det skal du ikke. Der er dog som regel nogle krav. Du må ikke være ældre end 30 år gammel. Du skal have dansk bopæl. Du skal minimum have ét år tilbage af din eksisterende uddannelse. Der kan også være krav til en maksimum indkomst. Derfor bør du altid læse op på de enkelte betingelser for et gratis studiemedlemskab, inden du tilmelder dig din a-kasse.

Hvordan administreres a-kasser?

Arbejdsløshedsforsikringen bliver administreret af stats-autoriseres arbejdsløshedskasser, der bliver kaldt for a-kasser, der kommer i form af en udbetaling til medlemmerne i form af en sum af penge, når de er arbejdsløse. Meningen er at erstatte det tab af indkomst, der er, når medlemmerne ikke har job. I år 2009 dækkede forsikringer omkring 75 procent af indkomsten, som svarer til 2,2 millioner mennesker af arbejdsstyrken i Danmark. De fleste er lønmodtagere, men der kommer flere og flere arbejdsløsforsikringer mod eksempelvis selvstændige.

Postet af jakie via AdSet.