Hvad er forskellen på Dynamics NAV og Dynamics AX?

Microsoft Dynamics tilbyder en række ERP-løsninger. Man kan sige, at der er en løsning til ethvert formål og enhver industri. To af disse løsninger er Dynamics NAV og Dynamics AX (nu en del af Dynamics 365). De deler nogle af de samme funktioner, så måske undrer du dig over hvad forskellen er, og hvilken løsning, der passer bedst til din virksomheder.

Begge ERP-løsninger kan nemt tilpasses og fås i mange sprog og valutaer, som kan anvendes over hele verden. De to løsninger er designet til at vokse sammen med virksomheden. Deres branchespecifikke funktionalitet kan sikre overensstemmelse med de lokale og regionale behov.

Så hvad er forskellen egentligt? Det kommer an på hvordan din virksomhed:

Er din virksomhed mindre, mellemstor eller stor?

Microsoft Dynamics NAV markedsføres især til mindre og mellemstore virksomheder, som også har nogle mindre internationale komponenter. Mindre virksomheder kan ved hjælp af Dynamics NAV blive bedre til at konkurrere teknologisk med virksomheder, der er mange gange deres egen størrelse. Efterhånden som virksomheden vokser, er evnen til at skalere og holde trit med sine mål afgørende, og NAV er designet til at gøre netop det. Den lette tilpasning og evne til at skalere gør Dynamics NAV et glimrende valg for mange mindre til mellemstore virksomheder.

Dynamics AX er designet til større virksomheder med en bredere international tilstedeværelse. De unikke udfordringer i disse større organisationer, kan via Dynamics AX installeres på tværs af kontinenter, sprog og valutaer. Både Dynamics NAV og Dynamcis AX er designet til at skalere og vokse sammen med virksomheden, men én af ​​de væsentligste forskelle mellem disse løsninger er, at AX er bedre rustet til at løse specifikke udfordringer for større virksomheder.

 

Har du ressourcer nok?

Et andet forhold er, at AX er mere kompliceret end NAV. Gennemførelsen vil være mere kompliceret og tidskrævende og kræver flere beslutninger for at blive en succes. Dynamics NAV-implementeringer kræver væsentligt mindre for at kunne gennemføres. Efter installationen vil Dynamics AX ofte kræve dedikerede tekniske ressourcer til at administrere løsningen, mens Dynamics NAV ikke har disse behov. Ligeledes vil den øgede kompleksitet, medføre at Dynamics AX koster mere at implementere og køre end Dynamics NAV. Det er dog altid en mulighed at ansatte et firma til at implementere den Dynamics ERP-løsning, man ønsker.

 

Har din virksomhed globale opgaver?

Dynamics AX er bedre til håndtering af store globale opgaver. Dette gør sig især gældende for store producenter, som har brug for at kunne se de forskellige internationale lokationer, og som ønsker en indsigt i alle områder af en stor virksomhed. Dynamics NAV er en populær og effektiv ERP-løsning for mindre internationale virksomheder, der endnu ikke har en særligt kompliceret organisationsstruktur.

 

Så hvad er bedst?

Selv om deres funktioner er ens, blev Dynamics AX og Dynamics NAV designet til forskellige organisationsformer, strukturer og størrelser. Den ene er ikke bedre end den anden. De er bare beregnet til at blive matchet med en virksomhed med en bestemt kompleksitet og størrelse.

Investering i et ERP-system er en stor beslutning, og det første skridt er at have en klar vision om din virksomheds mål, strategi og struktur. Herefter kan du bedre få vejledning i forbindelse med hvilken ERP-løsning, din virksomhed bør vælge.Postet by ag via AdSet linkbuilding network