Hvad forskellen er mellem Quarts- og mekaniske ure

Hvad forskellen er mellem Quarts- og mekaniske ure

Der kommer et tidspunkt i næsten hver mands liv, ung som gammel, når han føler en trang. Trangen til det, som det er, at købe et ordentligt ur.
Men hvad er en ordentlig ur? Et ur skal ikke bare fortælle dig tiden, ellers kan du jo bare kigge på din mobiltelefon, et rigtig ur viser ikke bare tiden, men viser i sin stil -din omgangskreds at du har gjort en indsats i at finde et rigtig ur, der beriger din manddom.
For at komme ind i klubben af ”rigtige mænds ure” så skal du have den tekniske viden omkring uret, så du ikke stiller dig selv i et dårligt lys, ved at stille en ur-kender et spørgsmål såsom” Hvad forskellen er mellem et Quarts- og et mekanisk ur” og han vil se på dig som om du har brugt hans bedste single malt whisky til at få gang i et bål.

Hvad du behøver at vide om Bevægelses Mekanikken
Det første skridt på vejen til at eje et ur af dine drømme, er at forstå det grundlæggende i hvad der driver uret. Ja, bogstaveligt talt.
Det betyder en hurtig snak om vigtigheden af ‘bevægelses mekanikken”.
Bevægelses mekanismen inde et ur er de “motorer”, der driver dem. I moderne ure er der to hovedtyper af bevægelse. Den første er Quarts, som anvender en oscillator, som reguleres af et stykke Kvarts og drives af et batteri, for at holde tiden. De fleste high-street ure bruger Quarts bevægelser, da de er billige at lave og ekstremt præcis. Den anden type af bevægelse er her tingene bliver interessante.

Quartz versus Mekanisk
For “rigtige” ur-elskere, findes der kun mekanisk, som den acceptable måde at drive et ur. Selvom nogle ure stadig skal ”trækkes op”, så er de fleste dog automatiske.
Et Mekanisk automatisk kalibrerings ur virker ved hjælp af bevægelse af bærerens håndled, som giver uret drivkraft. De store ur mærker som Rolex, Patek Philippe og Omega, producerer alle denne type ure. Andre ur virksomheder køber færdiglavede kalibrerings mekanismer fra specialiserede producenter som ETA eller Sellita, som anvendes i utallige mellemklassen ure.
På trods af at ur-snobbere aldrig ville drømme om at købe et Quarts ur, så slår de rent faktisk de mekaniske automatiske kalibreringsure i nøjagtighed. Så hvorfor al den ballade om mekaniske ure?

Hvorfor er Mekaniske ure så højt elsket
Meget af det kan koges ned til én sætning: “Det mindst vigtige ting et ur gør, er at fortælle tiden.” Folk elsker mekaniske ure af samme grund, de foretrækker måske en klassisk Jaguar E-Type i forhold til en ny Toyota eller vinylplader i forhold til en MP3-afspiller. Det er ikke lige meget hvad uret gør, men hvordan det gør det, og for mange af os mænd, da er det temmelig vigtigt.
Et mekanisk ur er en levende ting, som du hurtigt vil opdage, når du holder et for første gang. En af skønheder ved dem er, at i det sekund din hånd bevæger sig, så trækker du uret op, mens Quartz ure det bare slår ét deprimerende gang i sekundet. Så snart du bemærke dette, bliver det en overraskende stor deal-breaker.
En sidste ting at huske på: hvis du tage din mekaniske ur af, vil det i sidste ende stoppe. Hvor lang tid det kan køre uden, at være på dit håndled afhænger af den enkelte tidsmåler, men mange har tendens til at slå i 38-48 timer, før de skal ”trækkes op” eller rystes i gang, mens nogle kan fortsætte i hele fem dage.
Når du ved, hvad der sker inde i dit ur, så kommer alle de vigtige spørgsmål om stil. Til enhver lejlighed, kræver det forskellige slags ur. Er du fridykker, så skal det kunne tåle mindst 10 atmosfære, er du sportsmand, så er en feature med én eller flere nedtællingsure et must.

Anbefaling
Vi kan anbefale et kig på den danske ur- & accessoires firma Watchfelt, når du skal finde dit næste ur, her kan du tjekke disse anbefalede herreure ud:

Til hende, da kan disse 2 ure anbefales:

Postet af Moeller via AdSet.