Hvad koster god korrekturlæsning?

Korrekturlæsere ligger i mange forskellige prisklasser. Måske er det bedre at spørge: Hvad koster en professionel korrekturlæser? For god korrekturlæsning er et spørgsmål om at finde én, som har den rigtige uddannelse og erfaring. Uddannelsen vil normalt fremgå af den pågældende korrekturlæsers hjemmeside, og erfaringen kan ses på referencerne.

Når man har fundet én, som ser seriøs og erfaren ud, bør man stille nogle afklarende spørgsmål: Hvad koster det? Foretager du rettelser med Words rettefunktion, således at modtageren kan se, hvad der er blevet rettet og herefter acceptere eller afvise rettelserne. Man bør også aftale en deadline for ordren, således at der ikke opstår uoverensstemmelser mellem kunde og rådgiver.

Hvis du har en større mængde, som skal rettes, er det en god idé at bede korrektøren om først at rette ca. én side. På denne måde kan du se, om vedkommende gør det ordentligt. Det kan godt være, at du ikke selv er i stand til at afgøre, om det er gjort ordentligt, men så vis det til andre, evt. andre korrekturlæsere. På denne måde kan du opnå større sikkerhed i forhold til arbejdet. Selvfølgeligt skal man vise korrektøren tillid. Men er der tale om flere hundrede sider, så er man nødt til at være sikker.

Hvad koster korrekturlæsning så?

Prisen plejer at bevæge sig fra 30 kroner og helt op til 60 – måske lidt mere i nogle tilfælde. Du får ikke nødvendigvis den bedste ved at vælge den dyreste. Men selvfølgeligt kan der være en grund til, at nogle kan tage så meget, som de gør.