Hvilken hunderace skal jeg vælge?

Når førstegangshundeejere skal se på hund, begår de ofte den fejl, at de kigger alt for meget på udseendet. Ser hunden sød ud, så vælger man den. Men man er også nødt til at se på hundens mentale egenskaber.

Derfor kan det ofte være en rigtig god idé at undersøge de tre overordnede kategorier af hunderacer, som findes hos Dansk Kennel Klub. Opdelingen viser, at der fx findes hyrde- og kvæghunde. Her finder vi racer som collie og shetland sheepdog.

Der findes også flere forskellige typer jagthunde: Retrievere, gravsøgende hunde og stående hunde. Og så findes der selskabshunde.

Pointen med at henvise til denne opdeling er, at man via dette kendskab får indblik i de forskellige temperamenter, som hunde har. Det er klart, at en jagthunderace umiddelbart vil kræve mere motion og aktivering end en selskabshund. Nu er det ikke for at påstå, at der findes hunde, som aldrig skal aktiveres. Naturligvis ikke. Men der er forskelle. Nogle hunde bliver frustrerede, hvis de ikke stimuleres og aktiveres nok. Bemærk i denne sammenhæng også kampagnen Klar til hund, som netop sætter fokus på det store problem, som vi oplever med hundeejere, som først efter købet af hund finder ud af, at det er for svært for dem at leve op til hundens behov. Desværre bliver nogle af dem aflivet. Dette kan sagtens undgås, ja, faktisk burde nogle mennesker jo aldrig have anskaffet sig hund.

Hvis du vil læse mere, kan jeg anbefale Hundetips.dk – Deres side er her: http://www.hundetips.dk/index.php/hunderacer-liste