Hvordan kommer jeg ud af min komfortzone?

Vi kender nok alle sammen til, at de fleste dage ligner hinanden, og vi egentlig befinder os ganske godt i den daglige trædemølle. Vi går på arbejde, henter ungerne fra skole, laver aftensmad og slapper af i sofaen. Nogle gange kan det dog være godt at komme ud af vores komfortzone. Måske synes du, at det virker skræmmende at tænke på, men du behøver ikke at ændre meget for at komme ud af din komfortzone.

 

Nogle mener, at der er uden for vores komfortzone at udviklingen sker. Det er ikke sikkert, at du behøver at lave nogle store ændringer i din dagligdag. Der er måske bare en sportsgren eller en aktivitet, du længe har ønsket at prøve, men som virker grænseoverskridende for dig. Måske har du været højdeskræk hele livet, og bare tanken om at skulle flere meter op i luften giver dig svedige håndflader. Alligevel har du længe haft lyst til at prøve klatring. Du ved ikke hvorfor, for det er fuldstændig imod din natur at kravle flere meter op ad en væg. Det kan være en god idé at vælge et sted, hvor der er instruktører, så du kan få den rette vejledning og undervisning inden klatring. Det kan også være en idé at orientere instruktøren om, at du har højdeskræk, så de evt. kan sætte lidt ekstra tid af, så du kan få en den rette guidning.

 

For nogle mennesker skal der mere end en grænseoverskridende sportsgren til, før de kommer ud af deres komfortzone. Det kan være, at de længe har drømt om at sige deres job op og starte på en uddannelse. De har måske siddet på kontor hele deres arbejdsliv, men vælger at starte med at læse til fysioterapeut. Det kan også være, at de siger deres faste arbejde op for at følge drømmen og blive iværksætter. Måske skal der et stort (flerårigt) tilløb til, inden de tager sig mod og forlader den faste indtægt og deres vanlige dagligdag og tager springet.

 

Nogle mennesker bliver næsten høje af, at tage chancer og forlade deres komfortzone. Andre mennesker har brug for at tage små skridt og ønsker ikke at ændre for meget i deres liv på én gang. Det er op til dig selv, hvor meget der skal til, for at du forlader din komfortzone. Det er dig, der kender dig selv bedst og du ved, hvor meget, der skal til. Måske er det rigeligt for dig at bevise over for dig selv, at du ikke dør af at rapelle flere meter ned – til trods for din voldsomme højdeskræk. Det kan være skræmmende i starten, når man ændrer på sine vaner, men efterfølgende giver det helt sikkert en større selvsikkerhed og selvværd, som der vil gavne dig andre steder i hverdagen.

Postet af ag via AdSet.