Hvordan skifter jeg bredbåndsudbyder?

Har du allerede en fastnet bredbåndsforbindelse behøver du som hovedregel ikke at gøre noget selv når du køber ny forbindelse. Forhandlerne ordner det nemlig for dig.

Det er dog altid en rigtig god forudsætning at læse sine breve igennem i forbindelse med bestillingen af nyt bredbånd. Hos nogle udbydere kan du nemlig risikere selv at skulle afmelde dit nuværende bredbånd, hvis du fx skifter teknologi. Dette kunne være fra almindeligt fastnet bredbånd til fibernet.

I forbindelse med et skift af bredbånd vil det dog altid være en del af bestillingen af afmelde det gamle. På den måde er din nye udbyder sikker på, at bestillingen går rigtig igennem, og at du som kunde undgår en masse teknisk bøvl med skiftet, samt ikke mindst at skulle betale for to internetforbindelser.

For langt de fleste vil der ikke være problemer med internettet i forbindelse med skiftet, men der vil altid være en risiko, og det vil derfor kunne ske for nogle. Er din internetforbindelse særdeles vigtig for fx dit firma, eller andet, vil det være en god ide at købe et mobilt bredbånd, så du på denne måde er sikker på altid at have adgang til bredbåndet. På denne måde kan du supplere med fastnetforbindelsen, så du ikke undgår huller i internettet når du skifter. Det er dog vigtigt at tilføje at for langt de fleste kan du sagtens leve uden. Har du derudover en smartphone er det muligt at synkronisere med internetdeling, hvis der skulle opstå nogle problemer.

Der er nogle få ting du skal være opmærksom på i forbindelse med skiftet. Har du en bindingsperiode på dit nuværende abonnement, kan du ikke skifte internetudbyder før din bindingsperiode er udløbet. Du skal derudover huske at den gældende nye udbyder ikke kan levere bredbånd over hele Danmark. Tjek derfor altid på deres dækningskort på udbyderens hjemmeside, om du har mulighed for deres forbindelse, på netop din adresse.

InternetTjek.dk kan du let og enkelt sammenligne hele Danmarks udbud af bredbånd leverandøre. Du får på den måde et samlet overblik over Danmarks internetudbydere, og derved kan du sammenligne hvert enkelt, og finde frem til den billigste og bedste pris. Det gør din søgning på nyt internet overskueligt, og du behøver derfor ikke undersøge hvert selskab individuelt.

Postet af franke via adset.org