Lån penge trods du faktisk befinder dig i RKI

Selvom det ikke er optimalt at låne penge, så længe man står i RKI, kan det alligevel godt være en løsning at tage et såkaldt RKI lån. Formålet med sådan et lån vil nemlig være at komme af med den gæld, som er grunden til, at man står i RKI. Bankerne løber dog en højere risiko ved at låne penge til personer, som er registreret i RKI, hvorfor renter og gebyrer oftest vil være høje på sådanne lån. Alligevel kan det måske godt betale sig, da en RKI gæld også giver mange ekstra omkostninger, og samtidig kan det på mange måder være ubehageligt og hæmmende at være registreret som dårlig betaler.

Læg et budget

Lån penge starter med at lægge et budget for at skabe overblik over ens økonomiske situation. På den måde får man et overblik over sine indtægter og udgifter. Ved at trække samtlige udgifter fra sine indtægter får man det beløb, som man vil kunne afdrage på sit lån hver måned. For at kunne finde frem til dette er det vigtigt, at man i udgifter også medtager tøj, frisør, tandlæge, gaver osv., så man får et realistisk billede af, hvad man vil kunne afdrage. Herefter er man klar til at undersøge lånemulighederne. Her bør se på forskellige tilbud og forsøge at forhandle renterne længst muligt ned, for at lånet ikke bliver for dyrt. Når lånet er i hus, bruges pengene på at betale de forskellige kreditorer, som er skyld i, at man står i RKI. På denne måde kan man komme af med mange skyldige beløb samtidig, som formentlig har meget højere rente end banklånet. Samtidig bliver det mere overskueligt, man bliver slettet fra RKI registeret og kan nu koncentrere sig om at afbetale sin bankgæld. Få inspiration til at lave et budget ud fra rådene publiceret af Forbrugerrådet Tænk.

En anden mulighed

Der er selvfølgelig også den mulighed at ringe til sine kreditorer og tilbyde dem at afbetale et fast beløb hver måned. De fleste vil være meget positive, især hvis man selv tager initiativet til det. Ydermere kan det ofte lade sig gøre at forhandle med kreditorerne. Hvis gælden er gammel, er mange villige til at slå noget af gælden af eller skrue ned for renten, såfremt man begynder at afbetale.

Postet af JonasMadsen via AdSet.