Lånerådgiveren er også sælger – Pas på!

De nemme og hurtige onlinelån får efterhånden meget opmærksomhed – man ser dem dukke op i reklamer både i aviser, på tv og på nettet. Onlinelån kaldes også kviklån eller ”hurtige lån”, fordi ekspeditionstiden er noget hurtigere end i for eksempel banker og sparekasser. De fleste onlinelån bliver bevilget fra dag til dag, nogle gange endda endnu hurtigere, fra time til time.

God grund til højere rente
Lån penge gennem online låneudbydere har som regel en højere rente, men det har en naturlig årsag. Låneudbyderne på nettet kræver nemlig ikke, at der bliver stillet sikkerhed i låners værdier, når lånet bevilges – sådan som det sker i banker og sparekasser. For at kompensere for dette har onlinelåneudbyderne valgt at sætte renten højere i forhold til bankerne, da de skal have en chance for at få i hvert fald nogle af deres penge tilbage i det tilfælde, at låner ikke er i stand til at tilbagebetale lånet.

Låneudbydere skal også tjene penge
Kombinationen af at onlinelånene dukker op i stor stil i reklamer på diverse medier, og at omkostningerne ved at låne penge online umiddelbart er høje, kunne man fristes til at tro, at onlinelån bygger på ”krejlere”, hvis eneste mål er at tjene så meget som muligt. Selvfølgelig vil man som virksomhed gerne tjene optimalt på sine handler, men det vil pengeinstitutterne også. Man må derfor ikke glemme, at det ikke kun er de steder, hvor man kan låne penge online, at man tjener penge på låneforretninger. Det gør de fysiske pengeinstitutter også – samtidig med, at de som nævnt tidligere stiller krav til dine værdier i form af sikkerhed.

Onlinelån med trygge rammer
Man kan sige, at både de traditionelle bankrådgivere og de låneudbydere der opererer på nettet, er sælgere, der blot udfører et stykke arbejde. Mange tror ikke, at udbyderne af lån på nettet er andet end en onlinevirksomhed, der er ude efter folks penge, men det forholder sig i mange tilfælde anderledes. En af de førende, danske lånevirksomheder på nettet er LånLet. De tilbyder på deres hjemmeside økonomisk rådgivning, både telefonisk og via chat. Det er med til at give en vis tryghed, når man som låner skal vurdere, hvor man skal handle. Desuden vidner det om seriøsitet og reel virksomhed.

Postet af JonasMadsen via adset.org