Netværkskablers kvalitet varierer ikke

Jeg tror personligt, at det er en meget frygtelig og mildest talt unødvendig ting, at mange vælger at købe deres netværkskabel i en lokal butik. Fra et politisk synspunkt, går jeg overordnet set ind for, at man bruger sine penge lokalt. Ved at købe produkter i en butik i nærheden af hvor man bor, specielt hvis man bor i de lokale samfund, er man med til at skabe arbejdspladser og gør det muligt for alle at købe ting, uden at bevæge sig alt for meget væk.

 

På denne front kan nethandelen være et problem og generelt noget der gør, at det bliver sværere og sværere at starte butik i yderområderne. Faktum er dog ved eksempelvis netværkskablet, at det bliver solgt til en så høj pris, at det nærmest må betegnes som en absurditet. Udover at prisen er noget der minder om 3-6 gange højere end man ville kunne finde kablerne til i en webshop – som altså også tjener penge på produktet – er det altså ikke bare ikke de små butikker rundt omkring.

De store forhandlere udnytter dig

Rigtigt mange køber deres kabler i eksempelvis elgiganten eller bilka og må leve med meget høje priser for deres kabler. Dette skyldes helt konkret, at mange slet ikke tænker over, at man faktisk godt kan finde et netkabel til en ordentlig pris.

Et kabel på 2 meter, behøver således ikke koste over 100 kroner, hvilket det i nogle tilfælde rent faktisk er oppe at gøre. Besøger du derimod en eller flere webshops, vil du hurtigt erfare, at priserne daler, jo mere du kigger rundt. Ender du hos kabelmix, er du dermed nede på en pris, der nærmere er etcifret end tocifret. Således koster den korteste længde udbudt – 0,25 meter – små 9 kroner. 9 kroner er altså noget lettere at komme over, end flere hundrede kroner i butikkerne!

Der er forskellige typer

Som titlen siger, er der generelt ikke specielt stor forskel på kvaliteten af de forskellige netværkskabler. Derfor er det altså ikke noget, som du bør gå ret meget op i. Hvad der kan være forskel på, er dog hvilken type der bliver udbudt. Her er den klart billigste cat5e, som altså hos kabelmix.dk ligger helt nede omkring 9 kroner for de laveste priser, hvorimod versionen cat6 er op imod dobbelt så dyre generelt. Tidspunktet, hvor du bør overveje at skifte over til cat6 er dog først, såfremt din internetforbindelse er oppe i et tocifret mbit/s. Dette skyldes ganske enkelt, at kablet i versionen cat6 vil have en noget større kapacitet, hvormed der kan overføres noget mere data uden problemer.

 

Har du viden om netværkskabler?

Jeg håber rigtigt meget på, at jeg med dette indlæg har fået afklaret noget af den tvivl der eventuelt måtte være omkring brugen af netværkskabler. Er dette tilfældet er vi alle glade, hurrraaah!

Har du derimod noget du er i tvivl om, i forhold til købet af netværkskabler eller har du et eller andet stående på din lille lap papir, som jeg simpelthen har glemt. Så må du meget gerne skrive dette i kommentarfeltet!

Ellers vil jeg ønske dig mange gange held og lykke med købet af det billigst mulige kabel!

Postet af sims10000 via AdSet.