Overlevelsesguide for forældre til børnefødselsdagen

Det er vist oftest med en vis ærefrygt, at man siger ja til at holde stor børnefødselsdag for alle dit barns klassekammerater, men hvad gør man ikke for at være en god forælder. Heldigvis kan du med stor held forberede det meste på forhånd, og du vil kunne bruge dagen på at give dit barn den fedeste børnefødselsdag.

  • Afhængig af størrelsen på hjemmet og hvor mange børn der kommer til fødselsdagen, kan det være en god idé at gøre god plads inde i stuen, så der er plads til et stort bord, hvor alle børnene kan spise. Aftenen inden børnefødselsdagen kan I skubbe møblerne ud til siden eller sætte flere borde sammen, så der bliver god plads. Hvis ikke du har stole nok, kan du også sagtens dække bord på gulvet.
  • Forbered maden på forhånd. Til en børnefødselsdag må maden gerne være lidt ekstra lækker og gerne lidt sjov, men det er nok de færreste forældre, der har tid til at stå i køkkenet i flere timer, for at forberede maden. Vælg gerne mad, som kan forbedredes dage forinden, eller som kun kræver kort forberedelsestid. Hvis barnet har ønsket pizza eller kagemand, kan det laves inden og puttes i fryseren. Frugt kan skæres i mundrette stykker inden børnene kommer og slikposer kan nemt blandes aftenen før. Du har selvfølgelig også altid den mulighed, at du kan bestille kagen udefra, og bare hente den på selve dagen. Vælg gerne mad, der kan spises med fingrene.
  • I samråd med barnet kan I sammen beslutte, hvad der må leges med, og hvad barnet ikke vil have der bliver leget med. Det legetøj, som barnet ikke vil dele, kan I stille væk, så det ikke frister de andre børn.
  • Planlæg sammen med barnet hvilke aktiviteter, der skal laves til børnefødselsdagen. Det danske vejr er jo som bekendt ret ustabilt og selv en børnefødselsdag, der holdes midt i sommeren, kan risikere at blive oversvømmet af regn. Så forbered gerne aktiviteter, der kan laves inden såvel som ude.
  • Det være en god idé at finde aktiviteter, der kan laves udendørs, så du har mulighed for at rydde lidt op efter, der er spist. Skattejagt kan sagtens lade sig gøre i lidt regnvejr, og du kan forberede det dagen inden. En anden god idé kan være at finde på aktiviteter, hvor børnene kan få brugt lidt energi. Det kan være at, I sammen tager hen på de nærliggende boldbaner og spiller rundbold eller lignende. Der findes mange butikker, hvor du kan købe rundboldbat, og hvad du ellers har brug for.
  • Hvis vejret slet ikke er til udendørs aktiviteter, kan skattejagt rykkes indenfor, eller I kan forberede en sjov quiz eller et fælles spil, hvor alle børnene kan deltage. Det kan være Flaskehalsen Peger På, blindsmagning, stoledans

Postet af ag via AdSet.