Parterapi i Odense i stor fremgang

I Danmark har mange par stadig nærmest berøringsangst overfor parterapi. Mange parterapeuter oplever ofte at et parforhold er i dyb krise, inden samtalen om at gå i parterapi kommer på bordet. Mange venter simpelthen så længe, at konflikter og problemer har skadet parforholdet i sådan en grad, at det ikke står til at redde. Og det er synd – især fordi mange parforhold kunne have været reddet med de rette værktøjer og professionel hjælp fra en parterapeut.

Skilsmisser i de større byer

En ny undersøgelse fra Danmark Statistik viser, at Odense indtager en 31. plads på listen over byer i Danmark hvor flest børnefamilier eller familier med børn bliver skilt eller opløst. I Odense blev 3,7 procent af familier med børn opløst i 2015. Odense repræsentere dermed den øverste 3. del i statistikken, hvilket er typisk for de større byer. Tilsvarende ligger København på en 36. plads og Århus er derimod helt nede på en 73. plads når man kigger på antallet af skilsmisser. Listen absolutte bundskraber på en 98. plads er Lemvig, hvor kun 1,8 procent af børnefamilierne blev opløst.

Om Parterapi

Parterapi er et yderst effektivt værktøj mod skilsmisser. Især i de tilfælde hvor par hurtigt kommer i gang med parterapi.

  • “Det er vigtigt for processen og terapien i det hele taget at parret som udgangspunkt gerne vil hinanden – i hvert fald hvis parforholdet skal reddes”  Udtaler Kirsten, som er en erfaren parterapeut og hypnose ekspert med praksis i Odense.

Mange parforhold bliver faktisk styrket af at gennemleve en krise, men nogle bliver desværre også opløst og får hjælp til at komme godt videre. De parforhold som ikke klare det, har typisk mistet respekten og kærligheden for hinanden og parforholdet. Derfor råder de fleste terapeuter til , at komme ud over stepperne og i gang med parterapi, så snart man mærke at man savner noget i hverdagen eller hvis man gentagende gange havner i de samme problemstillinger og konflikter.

Hvilke problemer kan parterapi handle om?

Parterapi kan i princippet handle om hvad som helst og mange møder op i parterapi med vidt forskellige problemer. Typisk omhandler sessioner typisk:

  • Mangelfuld kommunikation
  • Penge
  • Børn
  • Sammen bragte børn
  • Manglende sex
  • skænderier
  • Utroskab

Hvordan går det med par efter terapi?

Det er ret svært at sige præcist hvordan det går med par der har været i parterapi, da der er rigtig mange ubekendte i den ligning. Man har dog i nogle kommuner i Danmark indført i mulighed for gratis parterapi, som tilbydes til familier med hjemmeboede børn. I Odense indførte man som forsøg et tilbud om gratis parterapi i form af PREB kurser og efterfølgende oplevede kommunen et stort fald i antallet af skilsmisser på omkring 15 % allerede efter første år. Derefter besluttede man i Odense at lave ordningen permanent.

De fleste terapeuter kan håndtere rigtig mange forskellige problemstilligner, men det ses dog ofte at de har forskellige præferencer og erfaringer. Derfor er det en god ide at kigge lidt på deres baggrund og beskrivelser inden du vælger at kontakter dem for at lave en aftale. Hvis du eksempelvis bor i Odense og ønsker at gå i parterapi i Odense tilbyder mange parterapeuter i Odense og på hele Fyn en kort telefonisk samtale hvor man lige kan få afklaret de væsentligste praktiske ting og samtidig også finde ud af om jeres kemi passer sammen med terapeutens. Gør den det, ja så lav en aftale med terapeuten.Postet by Jonas123 via AdSet linkbuilding network