Pizza som dansk tradition er blevet det nye!

Når vi vælger at snakke om dansk madtradition, er det for danskerne og specielt måske hos vestjyderne, hvor jeg er opvokset og hører til, en tradition at man med det samme udbryder stegt flæsk. Stegt flæsk er da også en ret, som vi alle herude formodentlig på et eller andet tidspunkt har prøvet af. Dette skyldes naturligvis at mange af vores forældre, bedsteforældre eller oldeforældre på en eller anden måde har haft en tilknytning til landbruget, hvormed det har været ganske naturligt at bruge flæsk, da det er noget af det der er en del af på en gris. Ikke desto mindre er vi faktisk nået til noget helt andet i Danmark. Da Dan Jørgensen forsøgte at finde en dansk nationalret, var der i hvert fald en hel del, der i stedet for flæsken eller andet, hellere ville have shawarma eller pizza på tallerkenen. Dette er naturligvis ment i spøg fra manges side, men det må da alligevel siges at være tankevækkende, at vi danskere er nået til et punkt, hvor mad som pizza, der originalt kommer fra Italien, rent faktisk er blevet en så central del af vores madkultur. Det er blevet noget spændende at spise ude, hvor det tit er pizzamanden der får lov til at lave en pizzadej og servere for os.

Personligt er jeg relativt ligeglad med, hvad vi som danskere vælger at spise, men jeg går alligevel en del op i de finurligheder der ligger i, at det er en ret som pizza vi nu kaster i ansigtet, frem for så mange andre mere traditionelle danske retter.

Postet af sims10000 via AdSet.