Prøv ny spændende vin fra Australien

Hvis du er på jagt efter ny spændende vin, skal du helt klart kigge nærmere på vin fra Australien. Australien er verdens 6. største vinland med mere end 2000 vinproducenter, som er spredt ud over hele landet. De fleste af disse 2000 vinproducenter er først kommet til Australien i løbet af de seneste 40-50 år. Dyrkning af vin er derfor stadig et nyt fænomen i forhold til dyrkning af vin i Europa.

Det skal siges at kvaliteten er helt i top på mange Australske vine, da de har et stabilt klima i forhold til andre steder i verden – der mangler ikke sol i Australien. Stabilt klima giver en stabil produktion af druer til vin. Du har god mulighed for at smage nye gode vine – især Australske rødvine, hvis du går på opdagelse efter vin fra Australien.

Vindistrikter

Australien er opdelt i 7 regioner/vindistrikter, hvor der bliver dyrket vin. Hele den nordlige del af Australien er meget varm, og her bliver der ikke produceret så meget vin. Den vin der bliver produceret her kommer altid tidligt på året. Det er mere i den sydlige del af Australien, hvor størstedelen af Vin fra Australien bliver dyrket.

Her er der en kort gennemgang af de forskellige regioner/vindistrikter i Australien:

Victoria

Området Victoria ligger I den sydlige del af Australien lige over Tasmanien. Kendt for meget søde vine.

Tasmanien

Tasmanien er den sydligste del af Australien, og området har derfor det køligste klima i Australien. Kendt for mousserende vine af høj kvalitet.

Queensland

Queensland er rigtig varmt område af Australien, hvor der ikke bliver dyrket så meget vin på grund af det varme klima.

Northern Territory

Northern Territory området er en stor ørken, hvor der er rigtig varmt. Fra dette område kommer nogle af de første Australske vine hvert år på grund af det ekstremt varme klima, som får druerne til at modne tidligt på året.

New South Wales

New South Wales er et populært område med masser af klassiske Australske vine. Mange spændende vine fra dette område med søde og modne smage.

South Australia

South Australia er det område i Australien, som står for omkring halvdelen af vinproduktionen i landet. Dette område har nogle af de ældste vinstokke i verden.

Western Australia

Western Australia er hele det vestlige område af Australien. Her bliver det meste vin dyrket i den sydvestlige del på grund af det køligere klima.

Shiraz drue

Shiraz druesorten er meget populær i Australien. Her kan du fx prøve McGuigan Estate Shiraz rødvinen, som er lavet på Shiraz druen i det sydlige Australien. Denne vin har blød og fyldig smag af Shiraz, som smager godt sammen med ost og kød – lam, vildt, oksekød og svinekød. Den Australske rødvin Next of Kin Shiraz passer også godt til diverse kødretter. Next of Kin Shiraz er også lavet på Shiraz druen – koster dog lidt mere end McGuigan Estate Shiraz rødvinen.

Postet af Thomas via AdSet.