Redigering af tekster – Det betaler sig

Der er mange, som er i tvivl om, hvordan bestemte ord staves, for slet ikke at tale om tegnsætning såsom kommatering. I mange sammenhænge er det heller ikke så vigtigt. Hvor mange forventer fx perfekt stavning i en SMS.

Men der findes også tekster, hvor det er overordentligt vigtigt, at det hele er i orden. Det gælder fx salgsbreve, annoncer eller specialer. Der findes med andre ord tekster, hvor stavning og grammatik giver læseren et helt bestemt indtryk. Og dette indtryk skulle jo gerne være positivt, ikke sandt?

Hvis du bestiller én til at redigere teksten (en journalist, korrekturlæsning), så kan du opnå det perfekte. Priserne er (har jeg undersøgt) ikke ret høje. Man skal bare søge lidt på Google, så kommer der masser af resultater. Det gælder om at finde dem, som har referencer og uddannelse i orden. Dem er der trods alt også en del af. Men vogt dig for dårlige konsulenter. Nogle af dem er så dårlige, at man kan finde stavefejl og slåfejl på deres egne hjemmesider. I dette tilfælde skal man naturligvis ikke regne med, at de kan rette et helt speciale. Denne type tekst er ofte på omkring 100 sider. Det kræver ikke kun viden om grammatisk og sproglig stilistik. Det kræver også en helt ufattelig evne til at koncentrere sig om en opgave og finde fejl. Forestil dig, at du skal igennem 100 sider! Og der må ikke være så meget som en kommafejl bagefter. Det er ikke alle, som kan koncentrere sig om sådan en opgave. Find én, der har et “korrekturlæsnings-gen”.

Følg linket her

Postet af 8888888888 via AdSet.