Ron Diplomatico, eller nærmere Diplomatico Rom

Ron Diplomatico eller naermere Diplomatico Rom

Er Ron Diplomatico rom kun for gamle mænd eller unge på et diskotek, måske begge dele?
Vi kender alle Rom, men hvem drikker det egentlig, hvad smager det af og hvor kommer det fra?

Rom går langt tilbage

Rom har en lang historie og kan spores helt tilbage til slavetiden og blev drukket af sørøvere og smuglere.
Det er dog først i 1493 at Christoffer Columbus efter sigende medbragte sukkerrørsbønder til de Kanariske øer, men det er faktisk den ukendte Pedro de Atienza der importerer og planter sukkerrørerne på øen Hispaniola. Det spredte sig hurtigt til øer som Cuba, Jamaica og flere steder.
Men nu vil jeg heller ikke kede jer alt for meget med en historie lektion, hvis i gerne vil vide mere så hop ind på dette link og læs mere Supervin.dk.
Kært barn har mange navne og det gælder også for rom, det har i tiden løb fået og blevet kaldt alt fra Nelson’s blood, kill-devil, demon water, pirate’s drink, navy neaters, barbados water, grog og rumbullion.
Rom findes i dag i britisk, fransk, og spanske udgaver. Vi har endda i Danmark også dansk rom, så rom er kommet langt fra de første sukkerrørsbønder og det første destilleri på Barbados i 1655. Dansk rom, lyder lidt fjollet at lille Danmark producerer noget så eksotisk som Rom, som ellers kun bliver lavet i de varmere himmelstrøg. Ja jeg ved det, det er lang tid altså siden 1655, men lad os nu se lidt fremad til i dag i stedet.
Historien har så udviklet sig siden da og rom har udviklet sig siden da.
Nu kan drikkes i den dyre ende som finere rom som kan skylles ned rent eller med isterninger i. Der er også rom i den billigere ende som man ser på flere forskellige klubber og diskoteker hvor den bliver blandet med Cola og isterninger og skyllet ned med stor glæde og med stor hast. Under kan i kort læse lidt mere om hvilke smage der er inden for rom

Rom med mange smage

Rom kan i dag fås i forskellige varianter og med forskellig smag, alt fra lys, mørk, gylden og spiced varianter. De spiced varianter kan være krydret og tilsat smag af vanilje, muskatnød, kanel og endda sukker.
Rom kan drikkes rent, med isterninger, lettere håndvarmet, med forskellige sodavand, i alverdens drinks og i varme kaffe drikke. Det er bare med at prøve det af og måske det kunne være noget for dig. Laver man en frisk presset stempel kaffe og lige smider en sjat rom i, så har man en super kaffe, som man ikke går fejl af. Vil du gerne lære at drikke rom anbefaler vi at du starter med nogle begynder rom. Dem kan du spørge din lokale forhandler om. Så de kan rådgive dig rigtig.

Postet af Digitalwebdk via AdSet.