Så nemt er det at skifte dine egne vinduer

Hvis du går med planer om at skulle have nye vinduer i dit hus, så er håndværkere sikkert også en af de ting, som du har haft med i beregningerne. Det er dog ikke noget at skamme sig over, for langt de fleste danskere får professionelle til at gøre arbejdet. Men det er faktisk ikke så pokkers svært at gøre det selv så hvorfor ikke overveje den mulighed?

Der er en masse ting som man skal være opmærksom på, men hvis man ikke har ti tommelfingre, så har man virkeligt gode forudsætninger for at gøre det godt.

Husk at måle godt op

Hvis man gerne vil have et godt resultat når man skifter vinduer, så er der én ting, der er alfa og omega. Korrekt opmåling. Det vil sige, at man gør sit forarbejdet ordentligt og er meget omhyggelig når man måler op. Skriv det hele ned og dobbelttjek. Hvis du er i tvivl om, hvordan man gør dette, så snak med en fagmand eller se en mange gode gør-det-selv videoer på YouTube. Når dette er gjort, så er man klar til at komme i gang.

Sådan fjernes det gamle vindue

Det er ikke særligt svært at fjerne et gammelt vindue. Man fjerner først selve vinduet fra rammen, hvorefter bundlisten saves i stykker. På den måde er det nemmere at få rammen ud. Fjern søm og skruer, og så afmonter rammen med et koben.

Husk at fjerne den gamle isolering, så det nye vindue kan være der.

Sådan monteres vinduesrammen

Benyt afstandskiler, som man stiller rammen på, og husk endelig at efterlade plads til isolering i siderne. Afstanden mellem ramme og murværk skal være den samme på alle kanter. Det er ikke så svært, som det kan virke. Benyt et vaterpas, så du ved at vinduesrammen sidder rigtigt før du monterer karmskruer.

Karmskruerne monteres efter producentens anvisninger. Disse medfølger oftest, men ellers er der ikke særligt svært. Nogle elementer har allerede huller, hvorefter det giver sig selv. Typisk placerer man skruerne ca. én syvendedel af karmens højde fra hjørnerne. Hvis karmen er over 70 cm høj, så vil man skulle placere yderligere skruer, så den holdes ordentligt fast.

Man kan nu montere selve rammen og derefter vinduet.

Tætning og isolering

For at undgå fugt udefra og for at holde bedre på husets varme, så er det naturligt vigtigt, at man sørger for at isolere sit nye vindue ordentligt.

Når du skal i gang med at isolere, så er det uhyre vigtigt, at man sørger for at være meget grundig, for så kan man undgå varmetab i hulrummet mellem vinduet og stenene. Derfor skal man lægge et bagstop i form af isoleringsstrimler. Her fungerer glasuld helt perfekt og det er ikke svært at lægge dette. Placer dem i hulrummet og placer derefter fugebånd hele vejen rundt. Slutteligt skal der fuges med fugemasse eller elastisk fuge.

Hvis man har træ/alu vinduer, så skal man altid lægge fugen på trædelen og ikke på aluminiumsdelen. Det gør, at man beholder den naturlige ventilation og undgår at der dannes fugt.

Find billige vinduer online

Det er efterhånden blevet ret populær at skifte sine vinduer selv. Danskerne vil gerne kunne den slags ting selv, og det er en rigtig god udvikling. Det dyreste ved at skifte vinduer er paradoksalt nok ikke vinduerne, men arbejdskraften. Derfor kan det virkelig godt betale sig at gøre det selv.Postet by soren-holm via AdSet linkbuilding network