Sådan bliver du advokat m. dansk godkendelse.

I udlandet er det ofte nemmere at blive advokat end i Danmark. Men en udenlandsk advokat-eksamen, gælder ikke som en dansk advokat-eksamen. Er du udenlandsk advokat, er du ikke dansk advokat – og derfor kan du ikke kalde dig for ‘advokat’ i Danmark.

At blive advokat i Danmark, er nemt at forklare. Det tager lang tid. Det er der absolut ingen tvivl om. Men lønnen er naturligvis også herefter – faktisk er det ganske almindelige at få udbetalt 40-50.000 kroner i løn. Så der er naturligvis også noget at kæmpe for. Men bemærk: er det kun pengene der spiller ind, skal du ikke blive advokat. Du skal også have en passion for jura – eller i al fald synes, at det er interessant. Du kan blive en dansk advokat på følgende måde:

  • Først skal du have en gymnasiel eksamen – eller en eksamen, der er sidestillet med gymnasielt niveau (f.eks. handelsskolen, en fuld HF, m.v).
  • Så skal du på et universitet – f.eks. Aarhus Universitet. Her skal du være en del år.
  • I de første 2 år på universitetet skal du tage en kandidat i jura.
  • Når du har din kandidat, skal du bruge 3 år, på at tage en bachelor.
  • Når du har din bachelor er du advokatfuldmægtig. Her kan du komme ud og arbejde hos advokatbureauerne. Det skal du gøre i 3 år. Når du har gjort det i 3 år, kan du få titlen som..
  • Advokat. 8 år efter – i nogle tilfælde kun 7 år, efter at du startede på din kandidat, kan du kalde dig selv for advokat.
  • .. hvis du naturligvis består alle dine eksamener.

Med andre ord, tager det lang tid. Men gennemfører du, så kan du se frem til at spændende job. For god ordens skyld: en advokat har større beføjelser, end en revisor. Nogle tror at en revisor er sidestillet med en advokat, men det er bestemt ikke tilfældet.

Postet af CasperJensenDK via AdSet.