Sådan får du en personlig indretning i dit hjem

Tænk i kontraster og få en unik indretning.

Det kan faktisk være en udfordring af indrette dit hjem i en personlig stil. Man skulle ellers tro, at det var meget lige til, men det kan være svært at undgå at ens hjem ligner alle andres. Det er nemt at blive påvirket af reklamer, boligmagasiner og sociale medier, og pludselig ser man de samme vaser og reoler i det meste af landet. Personlig stil bliver faktisk sværere og sværere at efterleve.

Men hvad gør du, hvis du gerne vil have at dit hjem skal skille sig ud fra mængden med en mere unik og personlig indretning.

  • Søg inspiration i udenlandske magasiner og hos udenlandske bloggere. Det kan godt være, at den enkle, nordiske stil stadig er et hit i Danmark, men du skal ikke langt væk, før du vil opleve en – for os – anderledes og unik indretning. Hold også øje med udenlandske møbel- og interiørdesignere. Ved at blande indretning med inspiration fra forskellige lande og kulturer, skaber du kontraster, der er kendetegnet ved en personlig indretning. Kontraster kan faktisk – modsat hvad mange tror – skabe balance. Kontraster gør det muligt at blande flere stilarter uden at det får dit hjem til at sidde fast i en bestemt stilart eller en tidslomme. Du bør ikke følge én bestemt indretningstrend, men vær modig og bland flere tendenser i samme rum. Sørg dog altid for at have en rød tråd i indretningen ved at tænke i samme strukturer eller nuancer. På den måde undgår du, at hjemmet kommer til at se rodet ud.
  • Vær ikke farveforskrækket. Den minimalistiske skandinaviske indretning, er kendetegnet ved få og afdæmpede farver. Ved at tilføre flere farver i din indretning, vil dit hjem straks skille sig ud. Start med at vælge en farve til dine vægge. Det behøver ikke at være den samme i alle rum. Når du har valgt en vægfarve i et rum, kan du vælge at indrette med møbler i samme nuance, eller vær modig og tænk i kontraster. Du kan sagtens finde interiør og møbler i kraftige farver. Mange butikker har fået øjnene op for, at ikke alle forbrugere ønsker minimalistisk indretning i skandinavisk stil.
  • Bland nyt med gammel. De fleste har vel været i hjem, der ligner det er blevet sponsoreret af en bestemt møbel- og indretningsbutik. Det er svært at indrette hjemmet på en unik måde, hvis alt er købt i de samme 2-3 butikker. Mange, der har formået at indrette deres hjem på en unik måde, blander ofte nye og gamle ting. Måske er flere af møblerne fra et loppemarked, mens andre er fra IKEA. Det kan også være at klassiske danske møbeldesigns er sat sammen med gamle møbler og interiør, der nøje er udvalgt på et loppemarked.

Postet af ag via AdSet.