Sådan holder du dine sneakers pæne i vintervejret

Det danske vintervejr kan i den grad ødelægge dine sneakers med salt, sne og sjap, og hvis du virkelig holder af dine sneakers, burde du give dem en vinterferie og investere i et par vinterstøvler. Der er dog nogle forholdsregler, der kan hjælpe dine sneakers sikkert igennem vinteren. Det er bare vigtigt er være opmærksom på, at ligegyldig hvor meget du vedligeholder dine sko, så er der en begrænsning for, hvad de kan holde til i vintervejret.

 

Pas på med vaskemaskinen

Det kan godt være fristende at give dine beskidte sneakers en tur i vaskemaskinen, men det er de færreste sneakers, der kan holde til sådan en hård omgang. Vaskemaskinen kan ødelægge limningen og gøre overdelen grim og revnet.

 

Vælg læder frem for ruskind eller nubuck

Hvis du plejer dine læder sneakers korrekt med imprægnering og skocreme, kan de bedre holde til vintervejret. Det er dog vigtigt, at du er forsigtig, når du skal rengøre dine læder sneakers, da læderet kan krakelere. Sneakers i ruskind holder sig sjældent pæne i lang tid, og de kan være svære at få rene, hvis uheldet er ude.

 

Daglig let rengøring

Hver gang du har haft dine sneakers på, bør du tørre dem af med et viskestykke eller lignende, så du får fjernet snavs og salt. Generelt må snavset ikke sidde for længe inden skoen rengøres, da de dermed er sværere at få rene. Når du køber sneakers, bør du kigge på den nederste del af skoene, der hedder banken. Det er klart nemmest at holde en mørk bank ren frem for en hvid, men de fleste foretrækker alligevel en hvid bank. Ligeledes er en hård og fast bank nemmer at rengøre, hvorimod en blød bank nemmere suger skidtet til sig.

 

Imprægner dine sneakers

Rengør grundigt dine sko regelmæssigt, hvor du med en blød børste og en mild sæbe, får al snavs og salt fjernet. Du kan vælge at købe en børste og sæbe, der er specielt beregnet til rengøring af sko, men du kan også bruge en blød køkkensvamp og mild opvaskemiddel. Når dine sko er rengjorte, skal du imprægnere dem. Der er forskel på hvilken imprægnering, du skal bruge til de forskellige materialer, så spørg i butikken, når du køber dine sko. Det er bedst at give skoene et par tynde lag imprægnering frem for et tykt lag. Så holder imprægneringen bedre.

 

Stil ikke sneakers ved radiatoren

Hvis dine sneakers er meget våde, er det bedre at putte avispapir i dem, og lade dem stå ved stuetemperatur nogle dage. Skift gerne avispapiret regelmæssigt.

 

Skift mellem flere par sneakers

Det kan være en god idé at have flere par sko, som de skifter imellem dagligt. Så kan de nå og tørre i mellemtiden, og du har også en god grund til at købe flere par sko. Samtidig undgår du også nemmere sure tæer, hvis du har tendens til dette.Postet by ag via AdSet linkbuilding network