Sådan indretter du små hjem, og får dem til at virke større

Det kan måske virke uoverskueligt at indrette en lillebitte lejlighed, uden at rummene bliver fuldstændig fyldt med ting og møbler. Heldigvis er der flere måder, hvorpå du kan få en lille lejlighed til visuelt at syne større, og dermed få rummene til at virke mere indbydende.

 

Mal med lyse nuancer

Hvis du bor i en lille lejlighed, bør du vælge at male væggene i lyse nuancer som fx hvid, cremefarvet, lysegrå eller helt lyseblå. Det får rummet til at syne mere lyst og åbent.

 

Multifunktionelle møbler

Møbler, der har mere en én funktion, er geniale til små hjem. Det kan være en seng med indbygget opbevaring eller en puf, der både kan bruges som skammel og som sofabord. Det sparer en masse plads, og du har mulighed for at gemme en masse ting væk. Ligeledes er møbler, der kan foldes eller stables, perfekte til en lille lejlighed. Når møblerne ikke er i brug, kan du folde dem sammen og skubbe dem væk.

Når du skal vælge et spisebord, kan det være en fordel at vælge et bord, du kan gøre større eller mindre ved at fjerne eller tilføje plader.

 

Brug spejle

Spejle er den nemmeste måde at få et rum til at syne større. Måske har du ikke lyst til en hel spejlvæg, men i stedet kan du hænge flere spejle rundt omkring i rummet. Jo større spejl jo bedre.

 

Monokrome farver

Mal vægge, karme og lofter i forskellige nuancer af samme farve – fx hvid, beige og cremefarvet.

Når du skal købe gardiner, så vælg som udgangspunkt gardiner i samme farve som dine vægge. Når du vælger den samme farver, vil rummet virke større. En anden mulighed kan også være at vælge helt lette og tynde gardiner, eller helt droppe gardiner i andre rum end soveværelset. På den måde får du mere lys ind i rummet.

Køb desuden nogle af dine møbler i samme farve som dine vægge. Møblerne vil nærmest gå i et med væggen og gøre rummet lysere.

 

Tænk stort

De fleste tænker nok, at når man skal finde møbler til et lille rum, bør man vælge små møbler. Vælger man imidlertid et eller to store møbler som fx en stor lænestol eller lignende, vil det gøre at rummet virker større.

Overvej væg-til-væg reoler. Dette vil få det til at virke som om, der er højere til loftet, og det er en fantastisk måde at tilføje ekstra opbevaring til et lille rum. Fyld dog ikke alle rum og hylder i reolen. Hvis du lader nogle hylder være tomme, vil det få rummet til at virke større.

 

Ryd op

Når man bor meget småt, bør man ofte sortere og eventuelt skille sig ad med ting, så man ikke har flere ting end højst nødvendigt. Hvis ikke du har brugt tingene i mere end et år, eller du tænker, at du ikke ville købe den samme ting igen, bør du aflevere det til genbrug eller forsøge at sælge det.

 Postet by ag via AdSet linkbuilding network