Sådan sparer du 60.000 kr. på din billeasing

Der er vidt forskellige leasingpriser på biler i de samme prisklasser. En undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk viser, hvordan du kan spare 60.000 kr.

60.000 kr. Så mange penge kan du spare ved at se dig godt for, når du skal lease en bil.

Det viser en stor prisundersøgelse, som Forbrugerrådet Tænk har lavet af leasingmarkedet. Undersøgelsen omfatter de selskaber, der opererer med FDM-standardkontrakter, idet det ifølge Forbrugerrådet Tænk giver forbrugeren en sikkerhed for, at kontrakten ikke er urimelig.

Typisk leaser man bilen for en periode på tre år, og når man sammenligner den samlede pris for alle tre år, kan der være vidt forskellige leasingpriser på biler i samme klasser.

Blandt de billigste biler med en kontantpris mellem 158.000-161.000 kr. varierer den samlede totale leasingpris med 27.065 kr., alt efter hvilket leasingselskab man vælger, skriver magasinet Forbrugerrådet Tænk Penge

Godt tilbud på Fiat 500X Billeasing

En Fiat 500 koster i tre år i alt 91.215 kr. hos Fiat Finansiering og en Nissan Note koster i alt 118.280 kr. hos Al Finans. Prisforskellen svarer til cirka 750 kr. om måneden for en bil i samme prisklasse.

Blandt de dyrere biler bliver prisforskellen mere udpræget. Her er det muligt at lease en Fiat 500X til 270.000 for i alt 107.015 kr. hos Fiat Finansiering for tre år, mens en Ford Focus til 269.190 kr. koster 167.839 kr. at lease i tre år hos Easyfleet – altså en forskel i totalomkostningerne på lidt over 60.000 kr.

Fiat 500X er undersøgelsens bedste leasingtilbud, idet man kun betaler 40 pct. af bilens kontantværdi for at køre rundt i bilen i tre år.  Det skal ses i forhold til, at den gennemsnitlige forventede værditab på en bil over tre år er 47 pct., ifølge bilbasen.dk

»Det er et interessant tilbud,« siger Ilyas Dogru, der er projektleder i Forbrugerrådet Tænk.

Kig på totalomkostningerne Billeasing tilbud

Ifølge Ilyas Dogru kan man nemt komme til at stirre sig blind på en ekstraordinært lav leasingydelse eller en lav førstegangsbetaling, når man skal lease en bil, men det beløb, som man bør sammenligne, er de samlede totalomkostninger.

»Der er kun ét tal, du skal være rigtig opmærksom på. Det er den samlede totalpris i hele leasingperioden. Det er det beløb, som du i alt skal betale til leasingselskabet i perioden – forudsat at du kører det antal kilometer, der er aftalt i kontrakten. Man skal virkelig holde tungen lige i munden, for i nogle tilfælde risikerer man at komme til at betale helt op til 72 pct. af kontantprisen for at lease bilen i tre år,« siger Ilyas Dogru.

Tommelfingerreglen er, at jo billigere bilen er, jo større andel af kontantprisen betaler man for at lease den. I nogle situationer kan det bedre betale sig at købe bilen, mens det for andre er en bedre forretning at lease dem. Man kan dog aldrig helt sammenligne leasingpriser med kontantpris ved køb, fordi det kommer meget an på, om du køber bilen kontant, eller om du låner penge til bilen.

»Hvis du låner penge til bilen, skal du have renterne, etablerings- og stiftelsesomkostninger. Du har derimod også mulighed for at forhandle dig til en stor rabat på en bil, du ønsker at købe,« påpeger Ilyas Dogru.

Du ved præcis, hvad du skal betale

Fordelen ved leasing er, at man i de 36 måneder, man har bilen, ved, hvor meget man skal betale, og man bliver ikke overrasket af regninger fra værkstedet for reparationer og service, og når man efter 36 måneder afleverer bilen igen, skal man ikke tænke på at sælge den, ordne reparationer, værditab etc.

Problemet kan så være, at selskaberne ser forskelligt på, hvilken stand bilen skal være i, når den bliver afleveret. Nogle selskaber ser mere alvorligt på småbuler og slid end andre. Typisk kommer man af med 3.000-5.000 kr., når man skal aflevere bilen. Men nogle betaler også et højere beløb.

Leasingmarkedet er i kraftig vækst. Ifølge Auto Branchen Danmark udgør leasingaftalerne i 2014 mere end en tredjedel af årets samlede bilsalg, hvoraf 6 af 10 biler er privatleaset.

Hvis du vil vide mere

Undersøgelsen fra Forbrugerrådet Tænk viser også, at der er stor forskel på, om man leaser en bil, der er på en aktuel kampagne eller om man ønsker at lease lige præcis den bil, som man har kig på hos et leasingselskab. Prisen på kampagnemodellerne kan være betydeligt lavere.

Dokumentation: Tænks prisundersøgelse

Forbrugerrådet Tænk Penge har derudover testet otte leasingudbyders vilkår, som typisk drejer sig om udgifter i forbindelse med service, reparation i leasingperioden, samt udgifter i forbindelse med tilbagelevering af den leasede bil. Køberrådgivning

Du kan se hele leasing-testen i magasinet Forbrugerrådet Tænk Penge.

Postet af selvsalg via AdSet.